Imatge de l'elenc complet de la sèrie Yo soy Betty, la fea

Mor una de les cares més estimades de 'Yo soy Betty, la fea'

La veterana actriu Dora Cadavid, 'Inesita' a 'Yo soy Betty, la fea', va morir aquest dilluns als 84 anys

Dol entre els fans de 'Yo soy Betty, la fea' després de la mort de l'actriu colombiana Dora Cadavid. La intèrpret, de 84 anys, deixava orfes als fans de la producció que va collir un gran èxit mundial. Dora donava vida a Inesita, la secretària d'Hugo Lombardi, i formava part del «cuartel de les feas».

«Dora s'assemblava al seu personatge, era bona consellera i una base molt important per a Hugo. Perquè a ell el van acabar estimant només quan Inesita va emmalaltir i ell es ficava al llit a cuidar-la», va recordar Julián Arango (Hugo Lombardi a la sèrie). Amb la seva mort, és la sisena defunció d'un intèrpret de 'Yo soy Betty, la fea'.

Mor Inesita als 84 anys, de 'Yo soy Betty, la fea'

Segons ha publicat la premsa, l'actriu colombiana va morir dilluns passat, 31 de gener, a la clínica Shaio de Bogotà, a causa d'una complicació pulmonar.

Ja en les últimes aparicions, a l'actriu se la veia cansada i patia asfíxies per la seva addicció al tabac. I és que el seu vici pel tabac venia de lluny, concretament des que tenia vuit anys, quan «encenia les cigarretes al seu pare».

Primer pla de l'actriu Dora Cadavid, que interpretava a Inesita a la sèrie Yo soy Betty, la fea
Dora Cadavid, una de les actrius més estimades de 'Yo soy Betty la fea' | Twitter

Dora declarava fa uns anys que «no és que no tingui por de la mort, li tinc molt de respecte. Li demano a Déu que quan me la doni, me la doni adormideta i jo no m'adoni», va afirmar l'any 2018 al programa 'Lo sé todo'.

En aquella entrevista va revelar que havia pres la decisió de mudar-se a una residència de gent gran, ja que fins al 2012, l'actor Moisés Cadavid, el seu únic fill, la cuidava i feia companyia. Però la fatalitat va esdevenir sobre l'artista després de perdre inesperadament el seu fill i, a partir d'aquí, l'actriu va anar a pitjor.

«Per a Dora, la mort del seu fill va ser un cop força dur. Una caiguda molt gran. Va començar a emmalaltir-se i va començar a no sentir-se bé. Més ben dit, el dolor i la tristesa la van enfonsar moltíssim», va confessar una de les seves amigues.

L'actriu de 'Yo soy Betty, la fea' va deixar de treballar en 2017 i vivia en solitud

Fins i tot amb el cop de la mort del seu fill, l'actriu va continuar treballant amb prou feines fins al 2017. I quan va acabar la sèrie 'La ley del corazón', li va demanar a la seva nora i nebodes que la deixessin viure «sola» la resta dels seus dies, ja que no volia que els altres en visquessin pendents.

Fotomuntatge de Dora Cadavid interpretant a Inesita a Yo soy Betty, la fea
Dora Cadavid en els seus temps a 'Yo soy Betty, la fea' | Twitter

«Estàvem vivint a La Calera i vam començar, després, a viatjar per tot Colòmbia... I quan ja vam arribar a un destí final, crec que era Cúcuta, jo li vaig dir que ja no volia continuar viatjant. Les meves nebodes estaven molt preocupades perquè jo visqués sola», sostenia.

«Saps que un amb l'edat no ha d'estar sol, però jo no vull ser càrrega per a ningú», va comentar Cadavid l'any 2018, en una de les seves últimes entrevistes. Aquell dia, es van repassar els 51 anys de carrera i 45 produccions televisives, en cinema i teatre.

Fa dos anys moria el creador de 'Yo soy Betty, la fea'

Els fans de la sèrie 'Yo soy Betty, la fea' també van dir adeu fa un parell d'anys al creador de la sèrie, Silvio Horta, qui va ser trobat mort el gener de 2020 en una habitació d'hotel a Miami als 45 anys.

Imatge de Silvio Horta, creador de la sèrie Yo soy Betty, la fea
Silvio Horta, el creador de 'Betty, la fea', va morir fa dos anys | Xarxes Socials

Tal com va informar 'Variety', el cos d'Horta va ser trobat amb un tret al cap i va ser el seu agent qui va revelar la luctuosa notícia.

D'altra banda, cal assenyalar que Horta va ser fitxat per la productora de Salma Hayek, 'Ventana Rosa', per realitzar la seva adaptació de la versió colombiana. La versió nord-americana de la sèrie es va emetre durant quatre temporades a ABC des del 2006 al 2010.