Imatge d'arxiu d'una televisió amb Netflix

Tot el que necessites saber sobre Netflix: preu, avantatges i alternatives el 2021

Coneix el que t'ofereix la plataforma de streaming líder al món i els seus plans de subscripció

Segons les últimes dades de gener de 2021, Netflix té 203.700.000 de subscriptors a tot el món. Aquesta xifra la converteix en la plataforma de streaming líder. No obstant això, les dades també diuen que Netflix és la que menys ha crescut en l'últim trimestre. És tan bona com diuen? I quines són les millors alternatives a Netflix 2021?

En aquest article t'expliquem què és i com funciona Netflix, la plataforma per veure sèries i pelis de referència. Coneix els avantatges i inconvenients d'aquest servei, quant costa i quines alternatives pots trobar ara mateix.

Netflix: Què és

L'any 1997, Reed Hastings i Marc Randolph van fundar a Los Gatos, Califòrnia, una companyia per al lloguer de pel·lícules en línia. Així va néixer Netflix. L'any 2000 el concepte va fer un salt quan van decidir oferir un sistema de recomanació personalitzat que, junt amb l'emmagatzemament de dades sobre les preferències dels usuaris, va donar amb la fórmula de l'èxit: un servei de vídeo sota demanda.

Netflix va arribar a Espanya el 20 d'octubre del 2015. La plataforma ofereix un servei de subscripció amb el qual es pot accedir al seu catàleg de pel·lícules, sèries i documentals. Netflix està present en més de 190 països i els seus continguts varien en funció de l'àrea geogràfica, ja que la clau de l'èxit és que s'adapta als gustos i necessitats del públic.

Netflix ha aconseguit consolidar el seu model i actualment ofereix un extens catàleg, en què pots triar què veure i quan, sense necessitat de descarregar el contingut. L'èxit d'aquests últims anys li ha permès realitzar les seves pròpies produccions, entre les quals es troben molts èxits com «Narcos» i «Stranger Things».

És tan bo com diuen? Avantatges i inconvenients

No hi ha dubte que el fenomen Netflix ha canviat la forma de consumir oci, però malgrat que té molta popularitat, també té molts inconvenients.

Avantatges de Netflix

L'experiència de l'usuari és el gran punt a favor de Netflix, ja que permet gaudir de pel·lícules, sèries o documentals de primer nivell de forma il·limitada i sense anuncis. Es tracta d'una visualització en línia sense necessitat de descarregar el contingut, ideal per a quan es vol fer maratons de pel·lícules.

A més, pots descarregar-te el contingut que desitgis sense necessitat de connexió a Internet: modalitat 'offline'. Així doncs, pots utilitzar Netflix lluny de casa. Un altre dels avantatges de Netflix és la qualitat dels seus continguts. Moltes persones estan subscrites a Netflix per poder veure la programació original, que ha aconseguit un gran prestigi internacional.  

Per altra banda, seguint la seva estratègia d'adaptar els continguts a tots els públics, ha estrenat el control parental de Netflix, una eina amb la qual els pares poden limitar i controlar els continguts que veuen els seus fills. A més, Netflix permet crear diferents perfils en un mateix compte per seleccionar els continguts favorits de cadascú.

Un altre dels avantatges de Netflix és que el funcionament és molt bàsic i permet accedir als seus continguts des de múltiples dispositius com 'smartphones', tauletes tàctils i portàtils. Una altra bona notícia és el seu pla de subscripció, amb diversos preus segons els perfils. 

Desavantatges de Netflix

Fins i tot la plataforma de streaming líder en el món té els seus desavantatges i per tant, cal tenir-los presents. Molts usuaris es queixen de la seva lenta actualització. Si hi ha alguna sèrie de TV que vols veure o una pel·lícula que s'acaba d'estrenar, hauràs de resar i esperar que l'afegeixin al catàleg.

En aquest sentit, un altre dels inconvenients de Netflix és que el contingut varia segons l'àrea geogràfica. Als Estats Units, la selecció de contingut és molt alta i de gran qualitat, però en altres països la quantitat i la qualitat baixen. Una de les solucions és descarregar-te una VPN que et permeti veure el contingut de Netflix USA siguis on siguis.

Una altra dels desavantatges de Netflix, és la presència contingut doblat i no en idioma original, o de continguts sense subtítols. Molesta molt quan no pots entendre una pel·lícula perquè no té subtítols. Per si no n'hi hagués prou, els usuaris es queixen perquè consideren que a Netflix hi ha massa opcions i és fàcil perdre el temps buscant alguna cosa per veure.

Preus de Netflix Espanya

L'avantatge de Netflix és que compta amb un pla flexible de subscripció en el qual pots escollir el pla que més s'adapti als teus gustos o necessitats. El pla de preus de Netflix Espanya 2021 té tres nivells:

  • Bàsic: té un cost de 7,99 euros al mes amb accés a tot el catàleg de forma il·limitada. Només permet connectar-se des d'un dispositiu a la vegada i en qualitat SD (definició estàndard).
  • Estàndard: costa 9,99 euros al mes amb accés il·limitat als continguts en dos dispositius diferents i en qualitat HD.
  • Avançat: Té un cost d'11,99 euros al mes amb accés il·limitat als continguts fins a 4 pantalles alhora i en resolució 4K.

Millors Alternatives a Netflix 2021

Si has comparat avantatges i desavantatges i has arribat a la conclusió que no vols Netflix, pots escollir entre un ampli ventall de noves plataformes que ofereixen el mateix servei amb algunes variacions. Aquestes són les millors alternatives a Netflix 2021.

Amazon Prime Vídeo

Amazon Prime Vídeo s'ha posicionat com una de les millors alternatives a Netflix gràcies a les estrenes i títols antics que ofereix. Té un cost de 3,99 euros mensuals, i per tant és molt més barat que Netflix. L'altre avantatge és que si ets client habitual d'Amazon, la subscripció inclou enviaments gratuïts.

Filmin

Una de les alternatives a Netflix més potents ara mateix és Filmin, la plataforma de streaming de moda que combina el servei de vídeo per demanda amb la modalitat de videoclub amb la possibilitat de llogar pel·lícules. La subscripció mensual bàsica és de 7,99 euros, mentre que la subscripció mensual + surt a 14,99, i tens pel·lícules i sèries alternatives.

HBO Max

HBO Max és el nou canal amb el qual HBO es renova per competir en el mercat audiovisual. Està previst que arribi a Espanya durant la segona meitat de 2021. El preu d'HBO Max és de 13,50 euros mensuals, però la mala notícia és que el període de prova gratis es redueix a només tres dies. La novetat és que estrenarà pel·lícules de Warner al mateix temps que en els cinemes, i a més inclourà el contingut HBO.

Rakuten TV

Rakuten TV és un servei de vídeo per demanda amb un ampli catàleg de pel·lícules, sèries i documentals convertit en una de les grans alternatives a Netflix. Però a més inclou un servei de lloguer que funciona com un videoclub, però suposa un cost. 

La plataforma de streaming costa 6,99 euros mensuals, però no inclou estrenes ni tots els títols del catàleg. A la secció de 'Taquilla' pots llogar una pel·lícula per un preu que oscil·la entre 0,99 i 4,99 euros. L'opció Rakuten TV Free et permet veure contingut aleatori gratis amb anuncis durant la retransmissió.

Disney Plus

L'últim llançament a Espanya va ser Disney Plus, una cadena d'entreteniment que inclou tot el catàleg de Star Wars, Marvel i l'estrena en exclusiva de sèries i pel·lícules Disney. Es va estrenar el 24 de març de 2020 amb un únic pla de subscripció: 6,99 euros al mes amb fins a quatre transmissions simultànies per gaudir-lo en família.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.