El nou control parental de Netflix: què és i com funciona?

Ens permet saber què veuen els menors i, a més, inclou recursos d'entreteniment

Imatge d'arxiu d'una televisió amb Netflix
Descobreix com controlar quin ús fan els teus fills de la plataforma de streaming Netflix | cedida

Netflix, la plataforma de streaming per excel·lència, fa un pas més endavant i incorpora una nova eina per als pares i mares. El nou control parental, basat en un informe d'activitat, permet que molts pares i mares puguin saber, i controlar, quin contingut audiovisual veuen els seus fills.

A més, aquest informe també proposa continguts perquè els més petits de la casa puguin estar entretinguts. Així doncs, es pot accedir a plantilles de dibuixos per pintar i a informació sobre els personatges més destacats dels seus continguts favorits, entre altres. Per als pares i mares, presenta una sèrie de preguntes per saber quins programes prefereixen que apareguin en el catàleg de Netflix. 

L'informe ja està disponible a alguns països, on funciona com a prova. A més, Netflix experimentarà un sistema de perfils familiars amb continguts seleccionats per veure junts a casa, tant adults com menors. Forma part de l'estratègia de la companyia per adaptar els continguts als gustos de l'usuari, que és la clau del seu èxit.

La companyia informa que per veure l'activitat dels diferents perfils has d'entrar al teu compte i accedir al perfil que vulguis veure. Un cop dins, has d'obrir «Actividad de visionado»  i apareixerà una llista limitada. El botó «Mostrar más» et permetrà accedir a la llista per veure què veuen els teus fills a la plataforma.

Com activar el control parental de Netflix

Una de les claus de l'èxit de Netflix, la plataforma de streaming més popular del món, és la gran varietat de contingut que ofereix i, per descomptat, la seva adaptació als gustos de l'usuari i a les edats. És per això que molts pares i mares es preocupen pel contingut que veuen els seus fills.

La plataforma disposa d'un sistema de control parental mitjançant el qual els pares i mares poden protegir l'accés a determinats continguts. Per activar el control pots fer-ho de dues formes, a través del PIN parental o editant el nivell de maduresa del compte concret.

Per crear un PIN, entra al teu compte i prem la icona del perfil, a dalt a la dreta. Al menú, prem sobre l'opció «Cuenta» per accedir a la configuració. Un cop dins, prem l'opció «Control Parental» i configura el teu control amb quatre números. Els canvis afectaran a tots els perfils que tinguis al teu compte.

Un cop introduïda la contrasenya, et mostrarà una pantalla en què t'informa sobre el control parental. Has de prémer el botó «Crear PIN» i després simplement hauràs d'escriure el PIN que vulguis utilitzar i donar-li a «Guardar». Podràs canviar el PIN sempre que vulguis seguint el mateix procés.

A continuació, has de prémer el punt que correspongui al contingut on vulguis que et demani el PIN. Així, si poses el límit en el punt de «Más peques», tot el contingut amb classificacions superiors necessitarà el codi PIN per visualitzar-lo. En canvi, si poses el límit per sobre d'adults, el PIN queda desbloquejat. 

Una altra opció és editar el nivell de maduresa d'un perfil a Netflix. Per fer-ho, cal que obris el menú d'opcions prement la icona del perfil de dalt a la dreta. Al menú vas a «Administrar perfiles», que et permetrà accedir a una pantalla en què apareixen tots els perfils del teu compte. Així doncs, podràs determinar el nivell de maduresa del perfil. Un cop dins prem sobre el quadre en l'opció «Series y películas permitidas». Hauràs d'escollir el tipus de pel·lícules i sèries que es podran visualitzar en el compte. 


Comentaris

envia el comentari