Pedro Piqueras

Pedro Piqueras confessa per fi el secret del seu fill Curro

Pedro Piqueras és molt discret amb la família i parla molt poc sobre el seu fill

Pedro Piqueras ja ha fet els 65 anys. El periodista d'Albacete és la cara que dona serietat i rigor a Telecinco entre tant reality, polèmica i plató sobresaturat de bòtox i plomes.

L'home dels informatius de Telecinco té una trajectòria impecable en el món del periodisme i ja ha arribat a l'edat de retirar-se. No ha confirmat quan té previst fer-ho, però fa algun temps apuntava que potser aquesta seria la seva darrera temporada en antena.

Solvent, treballador i molt discret, la seva sortida de la pantalla es produirà amb la mateixa discreció amb què cada nit explica les notícies. Piqueras no té xarxes socials, de manera que tot el que se'n sap és a través dels mitjans i amb les poques entrevistes que concedeix.

▶️ Destapan los problemas de salud de Chanel tras actuar en Eurovisión

Fa 40 anys que és a la professió i només ha faltat a la seva cita amb les notícies per causes justificadíssimes. Alguna malaltia puntual, els plans de contingència per la pandèmia, que obligaven el personal a fer torns i no coincidir a plató i poca cosa més.

Realment, el dia que Piqueras decideixi penjar les botes i acomiadar-se dels seus espectadors, l'absència es notarà molt. A Mediaset ja estan pensant en qui podria substituir-lo sense que això suposi un desastre en les dades d'audiència. Això si Piqueras no decideix finalment allargar una mica més la seva carrera professional.

Pedro Piqueras i allò que no esperava per al seu fill

Pedro Piqueras és molt recelós amb la seva vida privada. Nascut a Albacete, en un petit poble, era un bon estudiant, però de jove havia d'ajudar al negoci familiar, una botiga d'espardenyes.

Pot presumir que a l'Espanya de la postguerra, casa seva va ser la primera del poble que va tenir televisor. Es va decantar, ja de jove, per estudiar periodisme, i ho va fer a la Universitat Complutense. Va començar la seva trajectòria a Radio Nacional de España, es va casar i va tenir el seu fill Curro.

Tot i que la seva professió és la seva passió, no volia que el seu fill fos periodista.

Ho explicava en una entrevista a El Mundo. «Jo no volia que fos periodista. I ell encara menys perquè veia que aquesta és una professió molt esclava, de moltes hores».

Piqueras s'ha passat tota la vida al sector, treballant a deshora i acabant tard de treballar. Curro, el seu fill, es va decantar finalment per la publicitat i als 35 anys ja és un prestigiós publicista que treballa a Londres, a la multinacional McCann.

Prèviament havia estat a Milà, consolidant la seva carrera. Pedro Piqueras no esperava que a Curro li passés el mateix que a ell. «Es va ficar en publicitat i ara, quan surto d'aquí i el truco, encara està treballant», confessava entre rialles.

I és que Piqueras, que acaba l'informatiu cap a les deu de la nit, surt força tard de treballar.

Piqueres, enamorat i discret

Pedro Piqueras fa anys que manté una relació amb la veterinària Esther Barriga. És una relació discreta i no és habitual veure'ls en públic. A Pedro i a la seva dona no els agraden els actes multitudinaris.

Al contrari, porten una vida tranquil·la i la popularitat s'acaba quan s'apaga el pilot vermell de la càmera.

Viu a la serra de Madrid en una casa espectacular que combina la senzillesa amb la funcionalitat. Piqueras és un apassionat de l'arquitectura i el seu gust pel disseny i els detalls creatius es nota.

Pedro Piqueras i la seva dona, Esther Barriga, fent-li un petó a la galta
Pedro Piqueras porta anys en una relació discreta amb Esther Barriga   | GTRES

Pedro ha viscut durant molts anys la voràgine cultural i social madrilenya. En aquesta etapa de la seva vida, a les portes de la jubilació, el que més valora és la tranquil·litat «i respirar aire pur». Els estius els acostuma a passar a Altea, Alacant, a prop del mar, una altra de les seves grans passions.

Durant els períodes de vacances, quan tenen més ganes de socialitzar, s'escapen a Eivissa.

Pedro Piqueras, doncs, està en una etapa molt tranquil·la de la seva vida i ja no té res a demostrar a ningú. Quan es jubili, sens dubte, se'l trobarà a faltar.