El plató de Telecinco, mut: «Jo també he sigut una dona maltractada»

«Creia que exageraves, perquè m'han fet creure que som unes exagerades»

L'esperada docusèrie de Telecinco 'Rocío. Contar la verdad para seguir viva' ha causat molt d'enrenou. Hi ha hagut infinitat de comentaris, reflexions i punts de vista al respecte. Precisament, ahir la cadena va emetre un nou episodi del documental en un programa especial de 'Sálvame' que va comptar amb la presència de la mateixa Rocío Carrasco, la protagonista de la història, qui, després de molts anys de silenci, va reaparèixer a la televisió.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

El motiu de la visita de Carrasco al programa era que respongués a totes les preguntes que han anat sorgint des que la docusèrie es va començar a emetre. Però Rociíto no va ser l'única convidada a l'especial de Telecinco. Al programa també hi van ser presents algunes persones del seu entorn més proper, com les seves tietes, Ani i Rocío Jurado, el seu marit, Fidel Albiac, o la seva amiga Yolanda Ramos, amb qui va tenir una conversa per videotrucada, que es va mostrar molt emocionada.

«El meu pare no volia que fos actriu, però quan vaig escoltar la veu de la teva mare, Rocío Jurado, al  cinema, vaig tenir clar que a partir d'aquell dia seria el que volgués ser», va dir a Rociíto. I tot seguit, amb llàgrimes als ulls, va relatar una experiència que havia viscut anys enrere i a la qual avui encara s'enfronta: «No m'han maltractat físicament, però sí moralment. No em reconec».

Una conversa pendent amb la seva amiga

Després d'aquestes paraules, durant uns instants al plató hi va haver silenci absolut i es va crear un clima de suspens. Aleshores Yolanda Ramos va afegir que a les dones que denuncien situacions de maltractament sovint se les titlla d'«exagerades», actitud que lamentablement està molt normalitzada a la societat en què vivim.

«No et vaig creure quan em vas dir que la teva filla t'havia fet això. Vaig pensar que exageraves. [...] Com a tantes altres, no ens han deixat ser. Quan defensava els meus drets, em deien que era una exagerada. No ens han estirat els cabells, però no ens han deixat ser», va manifestar, i després va parlar del gran impacte social que ha tingut la docusèrie gràcies a les dures declaracions que Rocío Carrasco hi fa sobre la relació que va tenir amb el seu exmarit, Antonio David Flores: «Gràcies a tu, que t'has entregat amb cos i ànima per trencar el silenci, les que patim volem que ens deixin ser, perquè jo, igual que tantes altres, desconec els meus drets».

I per concloure la conversa, li va fer una pregunta que, en certa manera, donava a entendre que ella i la resta d'amigues de Rociíto se senten culpables per no haver-la cregut quan al seu moment els va dir que la seva filla la maltractava: «Hem estat a l'altura? Jo creia que exageraves, perquè durant anys m'han fet creure que som unes exagerades. Em vas explicar que la teva filla et pegava i vaig pensar que exageraves».

Finalment i sense pensar-s'ho gaire, Rocío Carrasco va dir, molt agraïda i amb un somriure: «Heu estat on us he deixat que estiguéssiu, per aquesta manera de ser que em caracteritza, aquesta vergonya absurda que no em deixa explicar les coses tal com són, aquest sentiment de culpa que més d'una vegada m'ha fet plantejar-me: "Soc jo, aquesta persona que descriuen?". [...] A la Yolanda li he explicat coses puntuals, com la pallissa, i d'una història de tres quilòmetres, només li he explicat tres metres. Soc jo, la responsable, no vosaltres», va acabar dient.


Comentaris

envia el comentari