YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El programa d'Ana Rosa revela com serà l'estiu a Espanya

Juan Gestal, catedràtic en Medicina Preventiva i Salut Pública de la Universitat de Santiago, ha comparegut al programa matinal per afirmar que «el virus a l'estiu es relaxarà una mica, però tot depèn de la vacuna, de quin sigui el percentatge de persones immunitzades per a aquestes dates»

Ana Rosa Quintana al seu programa de Telecinco
Ana Rosa Quintana convida a un expert que explica com serà l'estiu de 2021 amb la Covid-19 | Telecinco

La campanya de vacunació avança per tota Espanya amb l'objectiu d'aconseguir la desitjada immunitat de ramat per contenir i garantir la seguretat de la població. Per tractar aquest i altres temes, 'El programa de Ana Rosa' ha comptat amb la col·laboració de Juan Gestal, catedràtic en Medicina Preventiva i Salut Pública de la Universitat de Santiago, que ha explicat com serà l'estiu de 2021.

Tot apunta que per Setmana Santa es mantindran les restriccions que limiten la mobilitat, però l'objectiu principal és «salvar l'estiu». Per a això és fonamental que el pla de vacunació segueixi el seu curs i que la població confiï en l'eficàcia de les vacunes.

Les persones vacunades no contagien

Amb l'inici de la campanya de vacunació, va sorgir un dubte entre la població: si les persones vacunades poden transmetre el virus. És per això que el creador de la vacuna de Pfizer s'ha vist obligat a comparèixer i afirmar que les persones vacunades no contagien. De fet, per poder fer l'afirmació, ha investigat la població d'Israel, que ja compta amb el 100% de la gent vacunada.

En aquest sentit, Juan Gestal s'ha mostrat optimista en el programa matinal de Telecinco: «És una molt bona notícia, tot apuntava que la cosa seria així». Però Gestal vol ser prudent, ja que és conscient que no s'ha de subestimar la malaltia: «Cal posar-ho tot en dubte».

L'amenaça de les variants

Quan ja es comença a especular sobre l'arribada de la quarta onada, l'expert posa l'interès en la preocupació de les noves variants: «Ara tenim una amenaça amb el tema de les variants i, per tant, s'exigeix que es posi en marxa una vigilància epidemiològica exhaustiva i la possibilitat de seqüenciar la major part possible», ha opinat Gestal.

«Seria ideal poder vacunar més de pressa, perquè si vacunem a poc a poc, vol dir que col·laborem amb el virus. Llavors hi ha més risc que apareguin noves variants i que alguna d'elles provoqui aquesta quarta onada», ha assenyalat.

Així arribarem a l'estiu

Tenint en compte totes les valoracions que ha fet Juan Gestal en 'El programa de Ana Rosa', s'ha volgut parlar sobre l'estiu: «El virus a l'estiu es relaxarà una mica, caldrà preparar-se, però tot depèn de la vacuna, de quin sigui el percentatge de persones immunitzades per a aquestes dates», ha manifestat.

A més, si l'afirmació del creador de la vacuna Pfizer és certa, podríem estar molt a prop de poder gaudir de l'estiu sense preocupacions.

Dubtes sobre Astrazeneca

La vacuna de Pfizer no ha estat l'única que s'ha vist compromesa pels dubtes sobre la seva efectivitat. La fórmula d'Astrazeneca també ha estat qüestionada pels canvis de directrius que s'han imposat a l'hora de vacunar a persones majors de 65 anys: «Ara tenim informació addicional, per exemple, aplicar la segona dosi amb més distància de temps garanteix una major resposta immune», ha explicat.


Comentaris

envia el comentari