Noia amb crispetes i comandament a distància de la televisió

El programa 'El conquistador' anuncia la mort de Lourdes, la primera guanyadora

La donostiarra va ser la primera dona que va guanyar el famós 'reality' de la companyia EiTB

La televisió basca està de dol. La mort d'una de les concursants més icòniques de la història de l'EiTB ha commocionat tot el món, especialment als seguidors del famós 'reality' d'aventures: 'El Conquistador del Fin del Mundo'.

Es tracta de la donostiarra Lourdes Zuriarrain, guanyadora de la tercera edició de l'històric programa de l'EiTB, que ha mort amb 56 anys víctima d'un càncer de què no han transcendit molts detalls.

La trista notícia ha estat anunciada per la mateixa cadena autonòmica, que s'ha mostrat consternada en conèixer la mort d'una de les 'conquistadoras' més mítiques i estimades del conegut concurs basc.

Mor la guanyadora de la tercera edició de 'El Conquistador del Fin del Mundo'

'El Conquistador del Fin del Mundo' és un popular concurs amb 16 temporades a l'esquena i, per tant, 16 guanyadors que van aconseguir portar la ikurriña als territoris més insòlits i extrems de planeta terra. Des de la Patagònia fins a la selva de l'Amazones, passant per les cascades de l'Iguazú.

No obstant això, en aquesta llista de 'conqueridors' sempre hi haurà un buit especial per Lourdes Zuriarrain, que el 2007 es va convertir en la primera dona a guanyar el famós 'reality' d'EiTB.

Després de dues edicions en què el vencedor havia estat un home, la donostiarra va aconseguir sortir vencedora de la tercera edició després de fer-se amb la ikurriña a l'estret de Beagle, entre Argentina i Xile.

Lourdes Zuriarrain va ser la primera dona a guanyar 'El Conquistador del Fin del Mundo'

A més d'assolir una fita històrica per convertir-se en la primera dona a guanyar aquest 'reality', Lourdes Zuriarrain va demostrar durant la seva participació en el concurs una gran força i valentia que també va posar en pràctica en la seva lluita contra el càncer.

La concursant va haver d'enfrontar-se a un complicat tumor que va posar fi a la seva la vida amb 56 anys, una notícia que ha volgut comunicar el compte oficial del programa a Twitter: «Lourdes Zuriarrain, la primera dona que va guanyar 'El Conquistador del Fin del Mundo' ha mort amb 56 anys víctima d'un càncer. Des de '@eitbeus' i des de la família '#Conquis' enviem una abraçada a familiars i amics», deia el comunicat al costat d'un vídeo que serveix com a homenatge i reconeixement cap a la figura de la donostiarra.

En qüestió de minuts, els usuaris en xarxes socials es van fer ressò de la notícia i van començar a multiplicar-se els missatges de condol cap a la família de la valenta i històrica concursant del programa d'EiTB.

Fa més de 15 anys que 'El Conquistador del Fin del Mundo' d'EiTB s'emet en antena

'El Conquistador del Fin del Mundo' és un popular 'reality' d'aventures consolidat des de fa més d'una dècada a la graella televisiva de l'EiTB, i és que podria considerar-se una versió més extrema i crua del programa de Telecinco, 'Supervivientes', on l'atenció se centra més en la convivència i en el 'salseo' que en la supervivència en si dels concursants.

No obstant això, aquest 'reality' és un format de veritable risc i aventura, on els concursants s'enfronten a diferents proves extremes i a la rudesa de les condicions geogràfiques i climàtiques, havent de suportar fred, fam i set.

En la seva primera edició de 2005, la meta del concurs va consistir a portar la ikurriña fins al 'Faro Les Éclaireurs' a la Badia d'Ushuaia, conegut comunament sota el nom de «El far de la fi del món». Aquest va ser el primer repte el que va donar nom al format que ha sabut resistir en antena durant més de 15 anys.