YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Susanna Griso esclata en directe: «En el franquisme no et deixaven parlar català»

La portaveu de VOX, per la seva banda, afirmava que «l'espanyol està sent perseguit i discriminat a Catalunya»

Susanna Griso presentant 'Espjo Público'
Susanna Griso ha viscut tensió en directe amb la seva entrevista a Rocío Monasterio | Antena 3

Aquest dimecres ‘Espejo Público’ i la seva presentadora Susanna Griso acollien al seu plató a Rocío Monasterio, portaveu de VOX. Com no podia ser d’una altra manera, la tensió va acabar per explotar durant l’entrevista. El motiu no va ser un altre que la llengua catalana.

Rocío Monasterio assegurava en directe que amb les noves reformes de les lleis educatives es perdria el castellà com a llengua. Així, la portaveu ha destacat la «imposició» del català als col·legis i instituts i s’ha preguntat una qüestió en veu alta: «Com pot ser que un nen a Catalunya no pugui parlar en espanyol al pati?».

Susanna Griso intenta fer entrar en raó a la portaveu de VOX

La catalana Susanna Griso no ha pogut quedar-se callada després del comentari de Monasterio, i ha saltat a la defensa confirmant que això no succeïa a Catalunya en la vida real: «No crec que hi hagi cap nen al qual se’l prohibeixi parlar espanyol al pati, eh». La portaveu de VOX, en la mateixa línia del seu partit, s’ha aferrat a la seva veritat mentre continuava afirmant que això eren situacions que ocorrien diàriament.

Griso finalment ha volgut recordar que precisament la llengua que va estar prohibida va ser el català, i que el castellà mai ha estat en perill d’extinció a Catalunya: «Això passava abans, durant el franquisme, que no et deixaven parlar en català. Allò sí que estava prohibidíssim».

Però les paraules de la presentadora catalana poc van poder fer per canviar el discurs de la portaveu de VOX, qui va voler discutir que aquesta afirmació no era certa: «Si s’hagués prohibit el català al franquisme, no hauria arribat de pares a fills».

Susanna Griso ja començava a posar-se nerviosa amb el discurs de la seva convidada, però tot i això va voler lluitar per la veritat: «Sí, a l’àmbit privat es permetia (parlar català), però mai en públic i molt menys als col·legis».

Monasterio afirma que «a qui parla espanyol se’l persegueix i discrimina» a Catalunya

La tensió estava per explotar al plató d’ ‘Espejo Público’ i Monasterio va fer un últim discurs al·legant que aquells que parlen en castellà a Catalunya estan sent perseguits i discriminats: «Ara es persegueixen a aquells que parlen espanyol i se’ls discrimina. I als pares que volen educar el seu fill en espanyol, els has de treure de Catalunya perquè no es pot escolaritzar a un nen en espanyol a Catalunya. No és possible. I si et traslladen a Catalunya, qui no parli català no aconsegueix una plaça».

Definitivament, Susanna Griso és una gran professional que ja està acostumada a no perdre els nervis ni tan sols amb aquests discursos carregats de poca veracitat. Afortunadament, tot va acabar bé i el programa va continuar amb la major normalitat possible.


Comentaris

envia el comentari