Sofía Mazagatos

Els problemes tornen a perseguir Sofía Mazagatos: Ho podria perdre tot

Sofía Mazagatos està sent investigada per l'Audiència Nacional per un possible frau amb l'Agència Tributària

Ningú pot evitar caure a les urpes, ni tan sols els famosos. Sí, perquè la model Sofía Mazagatos es troba actualment en ple procés de recerca per part de l'Audiència Nacional.

El motiu és simple. Els problemes que va tenir amb Hisenda fa temps han provocat que els jutjats hagin posat la madrilenya al punt de mira. Tot i això, no és la primera persona coneguda que investiguen els tribunals, ni serà l'última.

Ha despertat al 'drac'

Avui dia, l'Audiència Nacional està analitzant diversos documents relacionats amb Sofía Mazagatos en les diligències que té obertes sobre el fiscalista Joaquín Arespacochaga López. El considerat cervell de la trama del PSOE és acusat de desviar 14 milions d'euros de fons públics que anaven destinats a la reindustrialització de la província de Cadis.

Sofia Mazagatos
Sofía Mazagatos ha despertat el drac d'Hisenda i l'Audiència Nacional | Europa Press

Amb aquests diners, hauria assessorat durant anys grans fortunes com la família Cotoner i l'intermediari Massoud Zandi, empreses com a 'Solaria' i artistes reconeguts. Un d'ells va ser Bertín Osborne, que va rebre l'ajuda per crear estructures 'offshore' i així poder evadir impostos.

Pendents a qualsevol moviment

En el cas del fiscalista, s'investiga la model madrilenya per la creació de 'Gezira Internacional S.L' l'any 1998, ocupant-se del càrrec d'administradora única. La societat es dedicava a l'organització i l'explotació de tota mena d'espectacles públics, de teatre, circ, varietats i folklore. A més a més, feia la «contractació i representació d'empreses i artistes de qualsevol gènere».

Sofia Mazagatos
Sofía Mazagatos va tenir diversos fraus amb Hisenda | Europa Press

Arran d'això, Hisenda va fer inspeccions a Sofía Mazagatos i a la seva empresa per discrepàncies a les liquidacions de l'IVA, l'impost de societats i l'impost de la renda. Ella va deixar les reclamacions en mans d'Arespacochaga, per rebaixar de qualsevol manera la seva aportació a Hisenda.

Enganxada amb les mans a la massa

Els documents que ara investiga el Jutjat Central d'Instrucció número 5 de l'Audiència Nacional demostren que el conflicte estava relacionat amb dues factures presentades per la societat de Sofía Mazagatos. La primera va ser emesa per 'Utreya S.L' a causa de «serveis d'assessorament públic i honoraris d'intermediació».

Davant d'aquest compte, Hisenda ha assegurat que aquest servei no ha estat prestat per aquesta empresa i que aquest mercantil tenia com a objecte «l'explotació d'immoble».

Façana de l'Agència Tributària
Hisenda va inspeccionar Sofia Mazagatos | Catalunya Diari

D'altra banda, la segona factura descartada per l'Agència Tributària va ser emesa per una societat de Madeira del mateix àmbit d'Arespacochaga. L'entitat portuguesa 'Azalea Comerç Internacional S.A' havia aplicat l'IVA que estava vigent en aquell moment a Espanya i no el que regia per al seu territori.

No n'hi ha dos sense tres

A més, es pot certificar la mostra d'una tercera societat, 'Vortex Consulting S.L', l'administrador de la qual va comparèixer davant d'Hisenda per declarar que la seva firma havia estat falsificada en els documents esmentats.

L'any 2011, l'Agència Tributàries va notificar a Sofía Mazagatos el resultat de la inspecció, després d'haver-ho intentat sense èxit diverses vegades. A partir d'aquí, la model madrilenya va tenir quinze dies de termini per comparèixer voluntàriament al Departament de Recaptació.

Sofia Mazagatos
Sofia Mazagatos torna a ser el centre d'atenció pels seus problemes amb Hisenda | Europa Press

Així que, qui l'ha vista i qui la veu. Una dona que va triomfar a les passarel·les durant els anys 90 i va obtenir el títol de Miss Espanya, a més de participar en sèries i programes de diferents cadenes de televisió. I és que després d'estar un temps sense mostrar-se al públic, Sofía Mazagatos torna a estar al punt de mira, encara que aquesta vegada no en el bon sentit.