Fotomuntatge d'Ana Rosa i Sol Macaluso plorant.

Sol, la reportera d'Ana Rosa Quintana a Ucraïna, pren la decisió més difícil

La corresponsal Sol Macaluso decideix tornar a Espanya

A Sol Macaluso li va canviar la vida quan Mediaset va decidir comptar amb ella per relatar des del mateix lloc el que estava succeint a la guerra d'Ucraïna.

La reportera argentina no s'ho va pensar dues vegades i va dir 'sí' a la trucada de Mediaset. Durant el temps que ha passat a Ucraïna explicant l'horror de la guerra, ha viscut de prop innombrables moments molt durs. A més, Sol també ha col·laborat amb altres mitjans que l'han fet visible a nombrosos països del món.

El cas és que, durant les darreres hores, la reportera de Mediaset ha pres la determinació més difícil del que portem d'any. I és que Sol Macaluso s'ho ha pensat bé i ha decidit no seguir aquesta dramàtica aventura a la guerra i tornarà a Espanya. Això sí, la reportera no deixa tancada la porta a tornar a Ucraïna més endavant.

Sol Macaluso explica la seva intenció

Sol Macaluso ha decidit que el seu temps a Ucraïna ja s'ha acabat. Tot i la barreja d'emocions que li fa deixar el país de l'est d'Europa, no hi ha marxa enrere.

Captura d'una connexió en directe a Ucraïna amb Sol Macaluso a 'El programa de Ana Rosa'.
Sol Macaluso, durant una connexió en directe a Ucraïna amb 'El programa de Ana Rosa'. | Mediaset
 

Sol ha comunicat aquesta difícil determinació mitjançant un vídeo. «Es compleixen dos mesos d'aquesta aventura que m'ha canviat en un munt de sentits. Ja els parlava del cansament, que es comença a notar… De la família, que tot i que ho entenen i em donen suport, em pregunten quan tornaré».

Unes raons que li han fet meditar durant els darrers dies. «Aquests darrers 14 dies han estat un dilema constant per allò que havia de decidir».

«No hi ha una decisió correcta, alguna cosa que estigui malament o bé. Però després de molt donar-hi voltes, de pensar-ho, amb mi mateixa, amb el meu cercle d'amics i familiars, he pres la determinació de tornar a Espanya», ha sentenciat.

«El cos m'està demanant una pausa»

Encara des d'Ucraïna, Sol Macaluso ha explicat que això que ha decidit és molt complicat per a ella. Ha exposat que «és una cosa que per una banda m'alegra un munt. No puc esperar per veure la meva família, amics i el meu gos».

És cert que el fet de tornar a Espanya també li genera sentiments contradictoris. «D'altra banda, penso en el moment que m'hagi d'acomiadar d'alguna gent aquí. I se'm trenca el cor», ha confessat.

Captura d'una intervenció de Sol Macaluso a 'El programa de Ana Rosa'.
Captura d'una intervenció de Sol Macaluso a 'El programa de Ana Rosa'. | Mediaset
 

Sobre aquesta experiència a la guerra, Sol ha revelat que «va ser la meva primera cobertura d'aquest tipus i he après moltíssim». Però és conscient que un cop arribes a un cert punt, cal parar. «És molt difícil per a mi entendre quan parar, però el cos m'està demanant una pausa», ha dit de manera sincera.

Sol Macaluso té un nou objectiu

Tots ens emocionàvem quan vèiem Sol Macaluso explicar aquella història de la filla del seu 'fixer' a Ucraïna. La periodista va ajudar que Dana, la filla del seu guia, viatgés a Espanya. I ara, Sol es marca un nou objectiu.

«Quan vaig anunciar a Max que tornava a Espanya em va demanar un nou favor que jo compliré amb tot l'amor que tinc, portar la seva dona, Lena, a retrobar-se amb Dana a Barcelona», ha confessat.

Sobre com ho durà a terme, Sol Macaluso ha expressat que «encara no sabem com ho aconseguirem, intentarem volar a Madrid des de Polònia. Lena es quedarà a casa meva fins que organitzem un altre viatge, que permetrà que mare i filla per fi s'abracin molt fort», explicava fa unes hores la reportera que ens ha guanyat el cor.