Imatge d'una voluntària de Creu Roja Sabadell preparant lots del Rebost Solidari el 23 de març de 2020

Sorpresa majúscula: revelen el nom d'una presentadora que sobreviu de la caritat

'Cuatro al Día' no ha pogut mantenir a la protagonista en l'anonimat

Fa uns dies es donava a conèixer la història d'una famosa presentadora que ha acabat fent cua per poder menjar. Joaquín Prat, al programa 'Cuatro al Día', va ser l'encarregat de mostrar la dura realitat d'aquesta presentadora a la qual van mantenir en tot moment en l'anonimat.

Per poder dirigir-se a ella, el programa va anomenar-la amb el nom fictici de 'María'. La protagonista de l'entrevista va ser descrita com «una dona culta que ha viscut amb comoditats i que parla quatre idiomes», però no es va donar a conèixer la seva identitat.

El més sorprenent de l'entrevista, més enllà de conèixer la realitat que està vivint la protagonista, va ser assabentar-se que es tracta d'algú dels mitjans de comunicació, com ella mateixa va afirmar: «He estat companya vostra, model, he tingut la meva pròpia agència de direcció de càstings, he estat hostessa, intèrpret... he fet moltíssimes coses», assegurava d'esquena a la càmera.

La presentadora va explicar que tot i haver treballat en molts àmbits, actualment està arruïnada i no té diners ni per menjar, així que ha de viure gràcies a l'ajuda social de l'ONG fundació Madrina de Madrid. A més, 'María' va afirmar que no té lloc on dormir, però que afortunadament una veïna l'ha acollit a casa seva.

Maite Fernández és la presentadora arruïnada

El mitjà de comunicació 'Chic' de 'Libertad Digital', ha posat nom a aquesta presentadora tot i que la resta de mitjans havien optat per mantenir el seu anonimat: Es tracta de Maite Fernández, que va ser presentadora del programa 'Cantantes y sonantes' de TVE l'any 1985, substituint a Norma Duval.

Poc després, Maite va deixar de presentar aquest programa i pràcticament va desaparèixer dels mitjans, encara que la seva trajectòria professional va seguir endavant amb altres projectes, com ella mateixa va esmentar en l'entrevista, fundant la seva agència de càstings i exercint d'actriu, model i intèrpret.

En l'entrevista amb Joaquín Prat, la periodista va donar informació que ha permès a l'esmentat mitjà descobrir la seva identitat: «El meu marit va morir fa set mesos de Parkinson i no he pogut rebre res d'ell. Vam anar al Tribunal Mèdic perquè pensàvem que ens ajudarien, però no ho han fet. La pensió mínima que ens ha promès el govern tampoc l'estic rebent», va explicar llavors.

Ni ella ni el presentador s'expliquen com és possible que, en la seva situació, no hagi rebut cap tipus d'ajuda: «Això em pregunto jo, com és que no rebo cap mena d'ajuda? No tinc fills, ni pares que em puguin ajudar. Ara visc a casa d'una veïna que m'ha posat un matalàs a terra», va explicar davant les càmeres.

Maite va explicar que el seu marit havia conviscut durant catorze anys amb el Parkinson, i que ella havia estat cuidant-lo. És per això que va abandonar el món de la televisió, i els diferents treballs que va tenir i que finalment va haver de deixar, perquè la malaltia anava progressant i el seu marit requeria cada vegada més atenció. Per aquesta raó, ni ella ni el seu home van poder cotitzar el mínim exigit per l'Estat per rebre ajudes per la seva situació.

Per fortuna, després de la seva entrevista a la televisió, una empresària va contactar amb la presentadora per oferir-li treball. L'empresària, a través d'una trucada telefònica, va afirmar que «estava escoltant la seva història i m'estava commovent». Maite no va poder contenir les llàgrimes.