Emotiu adéu de Toni Cruanyes per la mort d'una jove companya

Ana Alba, de només 48 anys, va morir a causa d'un càncer

Toni Cruanyes presentant el Telenotícies Vespre de TV3
Toni Cruanyes envia un emotiu missatge d'acomiadament a la periodista Ana Alba, que va morir amb 48 anys per un càncer | TV3

El món del periodisme està de dol després de la mort de la periodista Ana Alba, a conseqüència d'un càncer, amb només 48 anys. La pèrdua de l'antiga redactora del diari 'Avui' i que abans de la seva mort era corresponsal d''El Periódico' a Jerusalem, ha deixat commocionats els seus companys de professió, entre ells en Toni Cruanyes.

El presentador del Telenotícies de TV3 va dedicar unes emotives paraules a la periodista per acomiadar-se d'ella després de conèixer la notícia sobre la seva mort: «Molt estimada, amb la més gran sensibilitat. Una periodista de raça. Un àngel».

Una vida dedicada al periodisme

El càncer va endur-se l'Ana Alba quan tenia només 48 anys i després de 3 anys de lluita contra la malaltia, però així i tot, la periodista va continuar treballant des de Jerusalem, on era la corresponsal d''El Periódico'. Va continuar treballant fins a l'últim moment, i de fet aquest mateix any havia de rebre un premi per la seva tasca professional, el Premi Julio Anguita Parrado, però no el va poder recollir per la crisi del coronavirus. 

Tot i això, la jove periodista estava molt emocionada i agraïda per aquest reconeixement a tota la seva carrera, centrada especialment en el periodisme internacional. Entre les seves tasques, Ana Alba va exercir com a reportera 'freelance' al conflicte entre Bòsnia i Hercegovina, i també va ser corresponsal durant la guerra de Kosovo.

La seva feina fins i tot va arribar fins a Amnistia Internacional, que també va dedicar unes paraules a la periodista quan es va conèixer la notícia de la seva mort: «El nostre condol i una abraçada molt forta a familiars, amics/es i companys/es d'Ana Alba, periodista d''El Periódico' al Pròxim Orient molt compromesa amb els Drets Humans. Ana va ser altaveu de molts dels nostres informes i sempre va denunciar els abusos comesos en zones de guerra. DEP».

Per desgràcia, Ana Alba no serà a temps de veure el seu propi documental, 'Condemnades a Gaza', que mostra la vida de dones palestines amb càncer que no poden accedir a un tractament contra la malaltia pel bloqueig que exerceix Israel sobre Palestina, i que per aquest motiu acaben sent marginades a la regió de Gaza.


Comentaris

envia el comentari