TV3 acaba el 2019 amb beneficis gràcies a una donació de 236 milions d'euros de la Generalitat

L'any anterior havia tingut un total de 12,6 milions d'euros de pèrdues

TV3
L'any anterior havia tingut un total de 12,6 milions d'euros de pèrdues | ACN

TV3 i Catalunya Ràdio van finalitzar l'any 2019 amb un total de 3,9 milions d'euros de beneficis. En tractar-se d'una institució pública, sembla mentida que això pugui succeir. Però l'aportació de 236,5 milions d'euros per part de la Generalitat és l'explicació. Aquests beneficis suposen una mica més de l'1,5% dels diners públics que van rebre en realitat.

Com és conegut, el finançament de la CCMA es basa principalment a partir de transferències, subvencions o donacions del Govern català. En el cas de l'any 2019, es van ingressar gairebé un total de quatre milions més d'euros en comparació a l'any anterior — 232,7 milions d'euros l'any 2018 en subvencions —. En aquest cas, en publicitat van arribar a ingressar 63 milions d'euros. 

Un total de 12,6 milions d'euros de pèrdues el 2018

Segons publica el mitjà digital 'Economia digital', els comptes anuals dipositats al Registre Mercantil delaten a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Aquests gairebé 4 milions d'euros de beneficis és una xifra que crida molt l'atenció tenint en compte la pèrdua de 12,6 milions d'euros en l'exercici anterior (2018). 

Així, sembla que la Generalitat està disposada al que sigui per tal de salvar les seves estructures d'estat — o, com és el cas, de la seva figura més important, els mitjans de comunicació catalans —. Per tal de contrastar totes les pèrdues que s'havien registrat en anys anteriors, el govern de Quim Torra va decidir injectar aquest munt de milions d'euros per equilibrar l'economia de la Corporació. 

Gran injecció de diners a TV3 mentre retallen en personal

El fet que més grinyola en tota aquesta història és que, encara que van augmentar les aportacions a TV3 i Catalunya Ràdio, es va disminuir la quantitat de diners que s'havien d'aportar a la partida més important de la Generalitat: les despeses en personal. Per ser més exactes, mentre l'any 2018 s'hi van dedicar 175,7 milions d'euros, l'any següent es van perdre 7,5 milions pel camí — només 168,2 milions d'euros —. 

Un altre fet que crida molt l'atenció són les partides de la CCMA cap a produccions externes. De les contemplades com a «passius a llarg termini» n'hi havia un total de 19 milions d'euros — 22,1 milions l'any 2018 —. En canvi, a «curt termini» hi havia una despesa de 14,8 milions — la mateixa xifra que l'any anterior —. 

A manera de conclusió, la CCMA assegurar haver tancat el seu exercici amb un «equilibri pressupostari», encara que hagi estat només gràcies a una gran ajuda econòmica.


Comentaris

envia el comentari