Jorge Javier Vázquez en un plató de Telecinco

Les xarxes esclaten contra Telecinco amb l'estrena de 'Secret Story': «Vergonya»

'Secret Story' es va estrenar ahir a Telecinco i ja compta amb grans polèmiques

Com és habitual en els programes de Telecinco, l'estrena de 'Secret Story' ha estat marcat per la polèmica. Així mateix, cada any la cadena principal de 'Mediaset' presenta un format o un concurs i així oferir un espai d'entreteniment per a la seva audiència.

Després dels desagradables successos de 'Gran Hermano', la cadena es va quedar sense un dels seus concursos estrella, motiu pel qual han hagut de reinventar-se.

Fa uns mesos es va conèixer la notícia que estaven plantejant un nou programa que estaria molt relacionat amb la mateixa dinàmica. La diferència, però, era l'existència de secrets ocults que havien de ser descoberts.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Amb el temps va confirmar-se i ahir mateix, 9 de setembre, es va estrenar la primera edició de 'Secret Story'. I és que aquest s'ha configurat com una nova oportunitat de la cadena per recuperar l'èxit i audiència de la qual gaudia anys enrere.

No obstant això, com succeeix en cada inici, aquest ha estat marcat per la polèmica habitual de Telecinco  perquè va passar un detall que va enfurismar a l'audiència.

'Secret Story', un inici marcat per la polèmica

La cadena va estrenar amb magnificència el nou format amb el qual pretén recuperar el seu lideratge. Durant la seva emissió es van presentar a tots els concursants i es van viure escenes com les que es veien en el concurs de convivència.

La dinàmica d'aquesta primera gala va consistir a anar revelant alguns secrets mentre es presentaven els concursants i accedien a l'habitatge. A més, per mantenir la intriga del públic es revelava el secret, però sense dir a quina persona corresponia.

La majoria dels secrets van passar inadvertits per a l'audiència i no van despertar la curiositat d'aquesta. No obstant això, n'hi va haver un que va causar un gran enrenou i va accentuar el clima de crispació que s'està vivint actualment.

Aquest resava «vaig perdre la virginitat amb una persona trans». En aquests temps convulsos amb la polèmica de la falsa agressió i l'auge de la violència homòfoba va fer esclatar a les xarxes socials.

Amb total seguretat Telecinco no s'esperava la reacció que va ocasionar aquest dubtós secret. De fet, estem segurs que no van pensar ni meditar sobre aquesta frase carregada amb un missatge transfòbic.

Molts han assegurat que la utilització de la paraula 'trans' com a adjectiu i la no indicació del gènere suposa una invisibilització d'aquesta realitat. Així mateix, hi ha insinuacions sobre una certa intencionalitat per part de la cadena per crear aquesta polèmica.

Molts s'han mostrat contraris a aquest missatge i afirmen que es tracta d'un nou atac al col·lectiu. Però la situació s'ha accentuat més, ja que la cadena s'ha posicionat sempre com una gran aliada de la comunitat LGBT+.

Un altre apunta que vendre aquesta informació com un secret vulnera la lluita per la visibilització que tant d'esforç està causant per a la realitat trans. D'altra banda, el titllen de vergonyós o fastigós per mediatitzar aquesta mena de missatges.

L'enuig de l'audiència va ser tal que Twitter es va omplir de comentaris criticant l'actitud de la cadena. Es van mostrar molt crítics afirmant que semblava un acudit d'Arévalo o qüestionaven la seva postura davant alguns discursos de la dreta mediàtica.

Sens dubte, una batalla amb la qual la cadena de Fuencarral no comptava ni esperava. La veritat és que encara no s'han pronunciat i potser ho faran en la segona gala i amb Jorge Javier com a portaveu tal com acostumen a fer.

Un cop més es posa en relleu el paper dels mitjans de comunicació a l'hora de representar les realitats LGBT+ i la falta d'educació que hi ha d'aquesta. Per tant, un començament de 'Secret Story' marcat per una polèmica amb la qual Telecinco no somiava.