ENQUESTA

📊 Creus que haurien de concedir als presos catalans el règim de semillibertat?

Un empresari implica Germà Gordó a la trama de finançament il·legal de CDC

L’exconseller hauria ordenat que les factures falses fossin d’aparells d’audiovisuals per diversos programes de TV3
L'empresari Juan Manuel Parra ha implicat en el cas 3% a l'exconseller de Justícia, Germà Gordó | CatalunyaDiari.cat

 

L’empresari Juan Manuel Parra ha implicat aquest dilluns l’exconseller de Justícia Germà Gordó –ja imputat pel cas 3%– a la suposada trama de finançament il·legal de CDC. Parra ha declarat durant dues hores davant el jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata el mateix que ja va confessar als jutjats de Barcelona, on va explicar que el 2010 tres empreses que administra –Hispart, Audiovisual Exit i Esterorent– havien cobrat a través d'una productora de TV3 tasques que en realitat havia fet per la campanya de CDC a la presidència de la Generalitat.

 

Gordó va ordenar les factures falses

Segons recullen diversos mitjans, Parra ha explicat que els cobraments es van vehicular d’aquesta manera per ordre de l’exconseller Germà Gordó i a través de l’empresa Triacom, participada per l’exgerent de TV3 Oriol Carbó. Segons ha explicat, va mantenir trobades periòdiques amb Carbó perquè aquest li digués els conceptes on havia de carregar les factures.

 

Segons la declaració que ha fet al llarg de dues hores, en una reunió Carbó li va demanar que fes factures falses a nom de Triacom i ho posés com a concepte l’aportació d’aparells audiovisuals per a programes de TV3 com ‘El gran dictat’ o ‘Fish and Chips’. Amb tot, durant l’interrogatori no ha quedat clara la quantitat que va cobrar per aquests conceptes.

 

Parra va fer altres tasques per CDC

Parra també ha lliurat al jutge un enregistrament que recull una conversa seva amb l’exconseller Gordó datada el 2011 on li reclama el pagament del deute, segons recull 'El Periódico'. A més, hi ha afegit els albarans dels serveis prestats a CDC i fins i tot els plànols de distribució dels espais que les seves empreses van muntar per als actes de campanya.

 

Parra ja va ser condemnat a vuit mesos de presó per part de l’Audiència de Barcelona pel finançament de CDC a través del Palau de la Música. També va confessar que havia fet altres tasques per CDC per la campanya del 2014 al Congrés dels Diputats.

 

També et pot interessar...