Un empresari confessa un mètode il·legal de finançament de CDC

Joan Manuel Parra diu que va cobrar 750.000 euros d'una productora audiovisual per serveis realitzats al partit

CDC s'hauria finançat amb un mètode il·legal segons l'empresari Joan Manuel Parra | CatalunyaDiari.cat

Noves acusacions contra Convergència. L'empresari Joan Manuel Parra ha presentat un escrit al Jutjat Penal número 23 de Barcelona, on està processat per un delicte de frau fiscal, en què confessa haver cobrat treballs realitzats per Convergència de Catalunya (CDC) en la campanya electoral de 2010 al Parlament a través de factures girades a una productora audiovisual. 

Segons 'El Periódico', Parra també ha adjuntat una gravació d'àudio en què presumptament s'escolta una conversa amb Germà Gordó, ex-alt càrrec del Govern, i es fa constància de les dificultats que va tenir per cobrar els treballs realitzats.

El partit «el va forçar»

Segons el document entregat, les empreses de Parra no van prestar serveis a una productora audiovisual que treballa per TV3, tal com consta en les factures, sinó que en realitat ho va fer per Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), dins de la campanya electoral per les eleccions de 2010. L'empresari assegura que es va veure forçat pel partit a utilitzar aquest sistema per poder cobrar.

Parra ja va ser condemnat el gener de 2018 a vuit mesos de presó per l'Audiència de Barcelona pel finançament de CDC a través del Palau de la Música, quan l'entitat estava presidida per Fèlix Millet. Parra va reconèixer que va facturar a la institució serveis pel partit, com per exemple els més de 800.000 euros de la campanya electoral al Congrés dels Diputats de 2014, durant el judici del cas. El tribunal li va aplicar atenuants per haver confessat.

D'aquesta manera, Parra hauria volgut seguir pel camí de la confessió explicant pràctiques similars en altres comicis, en aquest cas els de 2010, una actuació que encara no ha estat investigada per la justícia. Així ho ha fet en un procés judicial en què està acusat, juntament amb David Madí, per haver col·laborat en una presumpta trama de factures falses.

Una conversa amb Germà Gordó

L'exconseller de Justícia, Germà Gordó, sempre ha negat la seva implicació en el 'cas 3%'
L'exconseller de Justícia, Germà Gordó, sempre ha negat la seva implicació en el 'cas 3%' | CatalunyaDiari.cat

 

Per acreditar que les empreses que administra no van treballar per la productora, sinó que en realitat ho van fer per CDC. En l'enregistrament apareix que part dels diners que es devia a Parra, uns 750.000 euros, es van cobrar a través de la productora investigada pel delicte fiscal i també es detallen les dificultats de l'empresari per a rebre els pagaments. Gordó va assegurar que no tenia constància d'haver realitzat aquesta reunió. 

L'exdiputat convergent figura com imputat en l'Audiència Nacional pel ‘cas 3%’, en el qual s'investiga presumptes pagaments de comissions a CDC a canvi d'obres públiques. Gordó sempre ha negat la seva implicació en aquestes pràctiques, encara que la Guàrdia Civil, en els seus informes, el situa com a peça important.

La magistrada del Jutjat Penal va instar a l'empresari a aportar els documents com a qüestió prèvia en el judici que ha de celebrar-se al setembre pel delicte contra Hisenda. Considera que d'aquesta manera es podrà sotmetre a «contradicció» amb la resta de parts abans de decidir el tribunal si l'admet a tràmit. 

En aquest judici s'ha de determinar si els empresaris, entre ells Madí i Parra, van aportar factures falses al productor audiovisual per a justificar serveis. Demanen dos anys i tres mesos de presó per als set empresaris acusats a més d'una multa de la presumpta quota defraudada més 2.700 euros, ja que els considera cooperadors necessaris en els delictes fiscals i el de falsedat documental.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari