Presó per increpar una dona musulmana que duia hijab a Cornellà

El tribunal suspendria l'execució de pena a canvi de l'assistència a un curs de diversitat
La dona musulmana es va veure increpada per l'altra dona, que la va intentar agredir | CatalunyaDiari.cat

 

L'Audiència de Barcelona ha condemnat a sis mesos de presó i multa a Maria del Carmen C. G., acusada per discriminació: la dona va sacsar a la jove musulmana pel carrer, mentre cridava frases com «ei, ei, això aquí està prohibit», mentre li assenyalava i increpava per dur dita vestimenta.

 

El tribunal encarregat del cas ha acordat a la vegada que, hi podria haver una suspensió de la pena si, a més de pagar una indemnització fixada per la víctima, l'acusada es compromet a assistir a uns cursos per a l'acceptació de la diversitat. 

 

Els fets van succeir a prop d'una escola

La sentència ha aprovat que al voltant de les 16.50 hores del dia 19 de setembre de 2018, la condemnada es va trobar amb F., d'origen marroquí, i amb la qual no hi tenia cap mena de relació. Es van creuar al voltant d'una de les escoles de Cornellà de Llobregat, on acudia la filla de F. En veure que la dona marroquina duia el hijab posat, la segona dona va començar a llençar expressions lletges cap a la jove musulmana

 

La víctima de les agressions va defensar-se dient que la senyora Maria del Carmen no era ningú per a recriminar res, i va ser aquí quan, la dona, impulsada pel «menyspreu i rebuig a la cultura i religió musulmana» de la dona i el seu origen estranger, va increpar-la encara més. «Sóc espanyola i això d'aquí està prohibit, treu-te les ulleres de sol perquè pugui veure què hi ha darrere, mora de merda». 

 

A continuació, i ja guiada per la ràbia i l'ànim de danyar la seva integritat física, la Maria del Carmen va agafar a la dona i va començar a sacsejar-la, fins al punt que va trencar una mica de la tela del hijab. Les persones que van ser testimonis dels fets van haver d'intervenir per a apartar a l'agressora, ja que la víctima sí que va patir lesions.

 

Segon enfrontament

Dies més tard, les dues dones en qüestió van tornar a enfrontar-se. Quan F. anava camí a l'escola per a recollir a la seva filla, l'acusada va començar a fer-li fotografies. Quan la dona li va recriminar el que estava fent, la imputada, altra vegada remoguda per la ràbia i rebuig a la religió de la víctima, va començar a escridassar-la: «Et mato, mora de merda, treu-te el hijab, si vols posar-te'l ves-te'n al teu país». 

 

La sentència va ser dictada al seu dia 'in voce' pel tribunal el mateix dia del judici, ja que Maria del Carmen G.G. va reconèixer els fets i també va acceptar la pena. Els magistrats van considerar que era culpable d'un delicte de discriminació i un altre lleu de lesions.

 

També et pot interessar...