Metge passant una consulta a un pacient

Els 10 aliments comuns que empitjoren la salut del teu cor: modera'n el consum

El seu consum podria afectar la nostra salut cardíaca

Quan parlem de salut és molt habitual fer-ho de manera genèrica. A grans trets, podem dir que tenir salut seria el sinònim de l'absència de malaltia. Ara bé, això també passa amb la nostra salut cardíaca?

Doncs precisament d'això en parlarem a continuació. El cor és l'òrgan vital més gran que tenim, ja que gràcies a ell és possible que la sang arribi a cada racó del nostre cos. Tot i això, moltes vegades no el cuidem com caldria, i això ens podria acabar passant factura.

L'important missatge que estan llançant els cardiòlegs

Tots sabem que per mantenir una bona salut és indispensable dur a terme una dieta sana i equilibrada. Això, com podràs deduir, passa per la necessitat de saber seleccionar els aliments adequats per al nostre organisme.

Diversos aliments junts com ou, tomàquet, nous, mandarina, llet i mel
Per mantenir una bona salut és important consumir aliments sans i variats | Getty Images

De fet, i particularment pel que fa al nostre cor, els cardiòlegs ho tenen cada cop més clar. Per aquesta raó, i amb l'objectiu que cuidis i mimis el teu cor, veurem els 10 aliments que hauries d'evitar i deixar de consumir.

1. Embotits processats

Els embotits són, per descomptat, un dels enemics més grans per a la salut del nostre cor. Qualsevol aliment de xarcuteria (inclosos els que són baixos en greix) contenen conservants que podrien afectar la nostra salut.

 

2. Sal

La sal és un altre dels condiments dels quals no hauríem d'abusar en excés, especialment si volem estar sans. Un excés d'ella al nostre organisme podria augmentar la nostra pressió arterial, i per tant, perjudicaria el nostre cor.

Un bol ple de sal
Abusar de la sal podria afectar la nostra tensió arterial | Getty Images

 

3. Salsa de tomàquet

El tomàquet és un aliment saludable i imprescindible per al nostre organisme. Ara bé, això no vol dir que el puguem consumir de qualsevol manera. Les salses de tomàquet contenen condiments agregats molt perjudicials. Per això, el millor és menjar aquest aliment en forma natural.

4. Salsa barbacoa

De la mateixa manera que passa amb la salsa de tomàquet, la salsa de barbacoa tampoc hauria d'abundar a la nostra dieta. De fet, s'ha demostrat que en un simple pot d'aquest producte podem trobar fins a 310 mil·ligrams de sodi. Gairebé gens!

5. Llet saboritzada

Cada vegada és més habitual trobar diferents tipus de llet als supermercats. Tot i que cada vegada estan més de moda les llets vegetals o de fruita seca, hem d'anar amb compte: la majoria contenen molt de sucre i una gran quantitat d'edulcorants.

Persona omplint un got de llet
Cada cop és més habitual veure més classes de llet als supermercats | Getty Images

 

6. Frankfurt

Quan parlem de frankfurts també fem referència als embotits i a tots els seus derivats. De fet, hi ha un aliment que concretament està molt comercialitzat i és dels més perillosos, i són les salsitxes.

7. Margarina

La margarina és un d'aquells productes que s'han utilitzat tradicionalment a moltes llars. Tot i això, amb el pas del temps s'ha demostrat que el seu consum és perjudicial per a la nostra salut, ja que és plena d'additius i de greixos saturats.

8. Patates fregides

A tots ens agrada de tant en tant assaborir unes riques tapes, i són pocs els que es poden resistir a unes patates fregides. Ara bé, un consum excessiu podria augmentar el risc de patir malalties com hipertensió o diabetis.

Patates fregides en un plat
Abusar d'aquesta mena d'aliments fa augmentar el risc de patir malalties cardiovasculars | PixaBay

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

9. Rostidor de pollastres

Molta gent no ho sap, però les aus rostides que podem trobar als supermercats amaguen grans sorpreses, i ja t'avancem que no són gens bones. Un exemple d'això el trobem als elevats nivells de sodi que tenen, així com de greixos saturats.

10. 'Snacks' envasats

És evident que el ritme frenètic de la nostra societat fa que cada cop disposem de menys temps per a nosaltres o per a les nostres tasques. Però, recórrer als típics 'snacks' envasats tampoc és la solució. Aquest tipus de productes, sens dubte, contenen greixos molt poc saludables.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les hores més barates de la LLUM, ara al teu WhatsApp! Planifica rentadores, cuina i planxades!