Capses de medicaments

Els 10 medicaments més venuts a Catalunya: quan s'han de prendre?

Són els més coneguts al nostre país. No obstant això, alguns necessiten recepta mèdica

Avui et parlarem dels medicaments que més es venen al nostre país. I n'hi ha alguns que requereixen recepta mèdica per a comprar-los. L'últim informe publicat per la Federació Empresarial de Farmacèutics Espanyols, el 2020, va assenyalar els 10 medicaments més venuts, i segur que els coneixes.

Els que encapçalen la llista tracten diferents afeccions, però tots ens revelen una dada molt important, ja que són el viu reflex dels problemes de salut més freqüents entre la població.

Quins són els medicaments més venuts a Catalunya?

Arran de la pandèmia, han canviat molts hàbits. Abans era molt habitual consumir medicaments antiarítmics, antivirals tòpics o antiinfecciosos. Ara, però, l'ús de la mascareta i les mesures higièniques han canviat totalment aquesta tendència, i ara els antibiòtics han experimentat una clara decadència.

No obstant això, hi ha altres medicaments que segueixen estant a la llista dels més venuts. La Federació Empresarial de Farmacèutics Espanyols apunta que no hi ha hagut canvis en el consum d'aquests fàrmacs.

Detall de tres tipus diferents de pastilles
Alguns medicaments són molt coneguts entre la població | OCU

 

10. Lexatin

Ansiolítics com el Lexatin són un dels medicaments que se solen receptar en cas de patir ansietat. Així mateix, també està indicat per a tractar el dolor muscular.

9. Orfidal

Es tracta d'un tranquil·litzant-ansiolític que pot pal·liar els símptomes de nerviosisme i ansietat. Se sol receptar com a complement de les sessions terapèutiques i es pot combinar amb medicaments antidepressius i psicofàrmacs.

8. Sintrom

El Sintrom és un medicament que acostumen a prendre les persones amb risc de patir trombes. És un anticoagulant i, per tant, disminueix la capacitat de coagular la sang.

7. Ventolin

L'antiasmàtic Ventolin també es troba entre els més venuts. Aquest medicament se sol utilitzar per al tractament de l'espasme bronquial greu i altres processos associats a l'obstrucció de les vies respiratòries.

6. Eutirox

L'Eutirox és un medicament que està indicat fonamentalment per a tractar l'hipotiroïdisme, així com els trastorns en què cal suprimir la secreció de tirotropina (és a dir, l'hormona estimulant de la tiroide).

5. Paracetamol Cinfa

El Paracetamol és un dels medicaments que comença a escalar llocs. Pertany al grup dels analgèsics i es consumeix molt entre la població. Se sol utilitzar per al tractament del dolor lleu-moderat i està indicat per a majors de 15 anys.

4. Enantyum

Aquest fàrmac es comença a situar entre els primers més venuts al nostre país. És un analgèsic que pertany al grup dels antiinflamatoris no esteroides i s'utilitza per a tractar el dolor muscular, menstrual o dental, entre d'altres.

Capses de medicaments en una farmàcia
L'enantyum és un dels medicaments que més es venen al nostre país | Getty Images

 

3. Paracetamol Kern

De la mateixa manera que el Paracetamol Cinfa, el Paracetamol Kern Pharma també alleuja els símptomes de dolor lleu-moderat, així com la febre. Dins la llista dels més venuts, se situa al tercer lloc.

2. Adiro 100

L'Adiro és el segon medicament més venut. Forma part del grup de fàrmacs anomenats antiagregants plaquetaris, que ajuden a prevenir l'agregació de plaquetes quan la sang es coagula. Es recepta per a evitar coàguls o trombes.

1. Nolotil

I, finalment, el medicament més venut, sens dubte, és el Nolotil, que ocupa el primer lloc a la llista. És un analgèsic que s'utilitza per a tractar dolors moderats i/o aguts. És molt habitual que es recepti en casos de postoperatori.

És evident que aquesta llista reflecteix l'estat actual de la població del nostre país. Sens dubte, els trastorns de salut mental estan cada vegada més en auge. La tendència indica que cada cop hi ha més persones que pateixen malalties com l'ansietat, l'estrès i la depressió.