Una persona amb el seu mòbil blanc a la mà i un símbol de trucada

Els 10 números de telèfon importants que hem de conèixer a Catalunya el 2023

Apunta aquests telèfons que et poden salvar en moltes ocasions

Quan tenim una emergència, de vegades no sabem quin és el número al qual hem de recórrer. La veritat és que sempre és recomanable tenir una llista d'aquests números a què et pots veure obligat a trucar si tens algun problema o circumstància imprevista.

Davant de la necessitat de demanar ajuda, el millor és tenir al cap certs números de telèfon, siguin d'emergències, d'ajuda al ciutadà, d'informació municipal de trànsit, contra el suïcidi o per a les víctimes de maltractaments, entre d'altres.

Els números de telèfon més importants

A la següent llista, tindràs una completa informació dels números de telèfon que ens poden fer falta en un moment donat de la nostra vida.

1. 062: Guàrdia Civil

Per exemple, si un familiar ha desaparegut, pots trucar immediatament al 062 de la Guàrdia Civil. En cas que la persona sigui menor, pots trucar al 116000, una línia de la Fundació Anar que tracta aquests casos de nens i adolescents desapareguts a Europa.

2. 091: Policia Nacional

Per exemple, si veus un atracament i vols que la Policia actuï contra el lladre, truca al 091, el telèfon d'emergències de la Policia Nacional.

Muntatge de les mans d'una persona utilitzant un mòbil i les lletres de Policia Nacional d'un cotxe
Tingues a mà aquests números de telèfon i et salvaran de molts problemes | España Diario TIPS

 

3. 112: Emergències

Per a qualsevol emergència, el 112 és el número que et comunica amb Urgències Sanitàries, de Bombers, de Protecció Civil o de les Forces de Seguretat. Un cop activis la trucada, es posaran en marxa tots els recursos policials, sanitaris, d'extinció d'incendis, de rescat i de Protecció Civil per atendre la demanda del ciutadà.

4. 061: Urgències mèdiques

Davant d'una situació d'emergència sanitària, aquest telèfon és clau per sol·licitar una UVI mòbil o una ambulància, per exemple.

 

5. 092: Policia Local

Per a qualsevol circumstància a la ciutat, pots fer ús del 092. Així, un cotxe de la Policia Local et podrà atendre si hi ha excés de sorolls al teu carrer o hi ha un cotxe mal aparcat que no et deixa sortir del garatge.

Mans d'un home amb camisa texana fent servir un telèfon tàctil
La llista definitiva per a qualsevol mena d'emergència | Getty Images

El 112 és també un nombre apte, malgrat ser una centraleta general. Però, aquesta deriva la trucada a la unitat competent que fa servir els recursos sanitaris que aniran al lloc de l'accident.

6. 024: Contra el suïcidi

Aquest telèfon d'atenció a la conducta suïcida funciona cada dia de lany. Ofereix suport a les persones que tinguin al cap suïcidar-se i també als familiars de les mateixes. Fora de l'àmbit públic, també podem recórrer al Telèfon de l'Esperança (717 003 717) i al de la Fundació Anar, especialitzat en menors (900 202 010).

7. 016: Víctimes de maltractaments

El 016 està disponible les 24 hores del dia i també aporta un servei d'assessorament jurídic de 8.00 a 22.00 de dilluns a diumenge. Estem parlant d'un telèfon gratuït confidencial i obert a qualsevol persona que requereixi informació, assessorament i suport, i la trucada no deixa rastre a la factura.

8. 010: Informació municipal

En aquesta centraleta del 010 et poden resoldre diversos dubtes sobre els serveis del municipi o bé de la tramitació d'expedients, presentació de queixes i suggeriments i reclamacions, a més d'altres gestions.

9. 011: Trànsit

Per conèixer el trànsit existent en un punt concret del país, pots trucar al 011. Així, et donaran tota la informació de la DGT sobre les carreteres i et detallaran totes les incidències que hi hagi a la vida que t'interessi.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

10. 060: Atenció ciutadana

Des del 060, t'ofereixen informació sobre serveis públics i tràmits que presta l'Administració, com ajudes econòmiques, subvencions o beques. Altres números de telèfon a tenir en compte són: Infocàncer 900 100 036, FAD Joventut 900 161 515, i Contra la Ludopatia 900 200 225. També hi ha els d'Alcohòlics Anònims 985 566 345 o Creu Roja 90 1006.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les hores més barates de la LLUM, ara al teu WhatsApp! Planifica rentadores, cuina i planxades!