Imatge d'una sortida de sol a Llafranc, Baix Empordà

Setmana del pont d’agost estable, amb sol i alguns núvols costaners

Els dies aniran marcats per l’ambient assolellat, tot i que en alguns casos també hi haurà núvols al litoral i al Pirineu, amb el risc d’algun ruixat. Temperatures a l’alça

Hem encetat una setmana especial en el calendari, i és que ve marcada pel pont de la Mare de Déu d’Agost. D’aquesta manera, i com cada any, al voltant d’aquesta data és quan la majoria de la gent fa vacances i també és quan es concentren més activitats festives, marcades per les festes majors a moltes ciutats i viles. Així doncs, mirarem de desgranar quin temps farà aquests dies tants esperats.

De moment, i sembla que els mapes meteorològics fa dies que mantenen aquesta situació, s’espera una setmana que, a grans trets, es mantindrà estable, sense grans canvis importants i amb un predomini de l’ambient assolellat. Hi haurà alguns matisos, que anirem detallant a continuació, però sembla que el dia més complicat seria el diumenge, amb algunes pluges, de moment però, poc importants.

El més destacable serà l’evolució de la temperatura  que, a poc a poc, anirà en augment fins a arribar el seu màxim de cara el dissabte. No s’espera cap episodi d’onada de calor ni cap forta calorada, però sí que l’ambient serà calorós i xafogós. Diumenge, per això, les temperatures ja començarien a baixar.

Mapa de previsió per aquest dimecres
Mapa de previsió per aquest dimecres | CATALUNYA MÉTEO

 

Dimecres amb pocs canvis

Aquest dimecres es presentarà amb pocs canvis, el sol serà el protagonista, amb alguns núvols a les comarques de la meitat est durant el matí. Amb el pas de les hores aniran marxant i se’n formaran de nous a la serralada pirinenca, amb el risc baix d’algun ruixat local i curt al sector oriental.

La temperatura mínima es mantindrà sense grans canvis, amb un ambient agradable i, fins i tot, fresc a l’interior. Les màximes pujaran i voltaran entre els 26º i 31º de manera general, i els 28º i 33º a Ponent i vall de l’Ebre. La tramuntana a l’Empordà i el mestral a les Terres de l’Ebre encara bufaran durant el matí amb algun cop fort, però ràpidament afluixaran de cara al migdia.

Dijous amb més risc de pluja i divendres més assolellat

Dijous, el dia de la Mare de Déu d’Agost, creuarà una petita línia d’inestabilitat que farà augmentar lleugerament la probabilitat de pluja. Així doncs, el dia s’aixecarà amb alguns núvols a les comarques costaneres entre Tarragona i la Costa Brava, amb algun ruixat local a mig matí al sud de la Costa Brava. De cara el migdia marxaran, però creixeran nuvolades novament al Pirineu, al Prepirineu i a les comarques interiors de Girona i Barcelona, on podrà repetir-se alguna gotellada curta.

A la resta de Catalunya, farà sol amb una temperatura màxima que es mantindrà sense grans canvis, amb calor moderada a l’interior. Pel que fa a les mínimes, pujaran lleugerament.

Mapa de previsió per aquest dijous i divendres
Mapa de previsió per aquest dijous i divendres | CATALUNYA MÉTEO

 

Divendres, l’estabilitat tondrà a guanyar terreny i el temps es presentarà tranquil i sense risc de pluja. Farà més sol arreu de Catalunya, però tornaran a formar-se els núvols baixos matiners a la costa, entre Tarragona i la Costa Brava, però sense pluja. Amb el pas de les hores, els núvols minvaran i creixerà alguna nuvolada al Pirineu però també sense precipitació.

Les temperatures podran pujar una mica més, amb valors diürns que se situaran entre els 30º i 35º a Ponent i els 27º i 32º a la resta de comarques. La calor encara serà moderada i l’ambient suportable, tot que al litoral la xafogor serà més notable.

Dissabte càlid i amb alguns canvis diumenge

El dissabte el sol serà el clar i únic dominador arreu del país. Només al matí hi haurà alguns núvols al litoral de Tarragona i de les Terres de l’Ebre, i a la tarda al Pirineu, sense risc de pluja.  El que marcarà la jornada serà, però, l’ascens dels termòmetres, amb una jornada calorosa a l’interior i xafogosa al litoral.

Els termòmetres s’enfilaran fins als 37º o 38º a Ponent i interior de la Vall de l’Ebre, i a la resta voltaran entre els 30º i 35º, fins i tot un pèl més altes a l’extrem nord-est. La mínima també quedarà més alta, on els valors més alts seran els més propers a la costa, entre els 20º i 25º. Així doncs, costarà dormir novament de cara el cap de setmana.

Mapa de previsió per aquest dissabte i diumenge
Mapa de previsió per aquest dissabte i diumenge | CATALUNYA MÉTEO

 

Diumenge arribarà, de cara al final del dia, una petita línia d’inestabilitat que farà que la nuvolositat sigui més abundant, amb més risc de pluja, i un descens de la temperatura. Tot i això, els canvis arribaran entrada la tarda. Al matí podran formar-se un altre cop els núvols costaners, i a la tarda la nuvolositat anirà augmentant per Lleida i sobretot al Pirineu.

Els ruixats podran caure durant la tarda i el vespre a punts del Pirineu i al Prepirineu. Malgrat això, caldrà seguir la situació els pròxims dies, ja que durant les darreres actualitzacions dels models meteorològics endarrereixen l’arribada d’aquest petit sistema frontal.

També et pot interessar...