ÚLTIMA HORA

⚽ Samuel Umtiti, segon positiu de Covid detectat entre els jugadors del Barça

Les tècniques utilitzades pels carteristes per robar a Barcelona

Aquesta classe de delicte s'amaga darrere de diferents enganys per distreure la víctima

Les tècniques dels carteristes per robar a Barcelona | xixerone.com

Els carteristes de Barcelona van un pas més enllà per robar les seves víctimes. Ja no es limiten a la típica estrebada o a sortir corrents en mig del carrer, sinó que utilitzen tècniques més sofisticades i discretes per poder cometre una quantitat superior de robatoris. Ara, que a la ciutat comtal sembla que hi ha una onada de carteristes i una falta d'efectius policials, s'ha d'anar amb més compte que mai per evitar ser una de les víctimes i quedar-nos sense mòbil o cartera.

Segons fonts dels Mossos d'Esquadra, no hi ha cap tècnica que sigui utilitzada notablement més que les altres, ni cap moda per robar. Tanmateix, 'Metròpoli Abierta' ha fet una selecció d'alguns dels trucs més típics dels carteristes que assolen Barcelona.

El Metro és un dels punts on es cometen més furts

Si un passatger viatja en Metro i porta un abric o jaqueta gran en ple agost, es pot començar a sospitar. Una de les tècniques que els carteristes fan servir més consisteix en portar una jaqueta, abric o roba per sobre del braç per poder actuar sense que se'ls vegin les mans. Aquest truc l'acostumen a utilitzar els carteristes al Metro, perquè la víctima, sovint, ni tan sols veu que està patint un robatori.

El Metro és un dels punts on es cometen més furts | CatalunyaDiari.cat

 

També és típica la tècnica del «xoc», és a dir, xocar amb la víctima just abans que s'obrin les portes del comboi. Com que és un moment de confusió, la víctima no nota el furt i, quan se n'adona, el carterista ja ha baixat del transport i ha fugit. Cal estar atents perquè es pot produir abans que s'obrin les portes o dins el vagó sense que el carterista baixi a l'estació.

Disfressar-se de turistes, desorientats o no, és un recurs comú en els carteristes

A Barcelona els turistes no criden l'atenció, ja que, segons la zona, es veuen més turistes que barcelonins pel carrer. Així doncs, els carteristes aprofiten aquesta oportunitat per infiltrar-se entre la gent: es disfressen de turistes i intenten passar desapercebuts.

Un estranger, víctima d'un furt, relata que una de les tècniques és fer-se passar per un turista perdut i acostar-se a les terrasses per preguntar. Quan algú es disposa a ajudar-lo, el carterista col·loca el mapa sobre la taula i agafa tot el que la gent hi tenia amb la mà sota el mapa. D'aquesta manera podem robar telèfons mòbils o carteres sense que es noti.

Disfressar-se de turistes és un recurs comú en els carteristes | El Tribuno

 

Un recurs semblant és el de fer-se passar per vagabund, acostar-se a les terrasses a demanar diners i explicar les suposades misèries, mentre van prenent les pertinences de la gent. També acostumen a disfressar-se de turistes i anar passejant pel carrer en aglomeracions, de manera que furten a la gent del voltant sense ser sospitosos.

Enganyar amb papers i distraccions als transeünts

Una tècnica molt recent és que el lladre fa veure que treballa fent enquestes al carrer amb documents burocràtics de la Unió Europea o la Generalitat de Catalunya. Quan localitza les víctimes i els fa firmar papers i llegir documents, terceres persones aliades amb el carterista principal comencen a sostreure els objectes personals de les víctimes. 

Un altre recurs semblant a l'anterior, encara que més sinistre, és el de preguntar una direcció escrita en un paper. El carterista li ensenya al transeünt i li pregunta on és aquell lloc mentre li acosta el paper, impregnat d'una substància forta, al nas. La substància debilita la víctima i, durant la distracció, els carteristes duen a terme el furt.

Els Mossos alerten de l'estafa del fals advocat

Es tracta d'una estafa telefònica que s'acostuma a utilitzar amb persones grans o jubilades. Una persona, que es fa passar per un advocat, truca a les víctimes assegurant que el seu fill està detingut per haver causat un accident i que han de pagar una quantitat de diners per evitar que entri a presó. Els Mossos han alertat diverses vegades sobre aquesta estafa que ha tingut lloc durant l'estiu.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari