Imatge d'una sortida de sol a Llafranc, Baix Empordà

La setmana comença amb força sol i temperatures que pugen més

Dilluns al migdia es superaran els 15º a prop de la costa. Vent encara als dos extrems del país que anirà a la baixa i boires cada vegada més freqüents a l’interior

Pel que fa al vent, continuarà bufant amb ganes a l’Alt Empordà i cims del Pirineu. També el mestral es deixarà sentir amb ganes a les Terres de l’Ebre i Camp de Tarragona fins a mig matí, però anirà clarament a la baixa  a partir de llavors. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) té actives alertes per fort vent al Pirineu, Alt Empordà, Tarragonès, Baix Camp, Terra Alta, Baix Ebre, Montsià.

Malgrat el sol, circularan algunes bandes de de núvols alts i prims a la meitat nord de Catalunya, mentre que a la cara nord del Pirineu també hi haurà més intervals de núvols. Les boires cada vegada seran més nombroses a Ponent  i més zones interiors, però en principi no seran persistents. A més, també hi haurà alguns núvols baixos entre el sud de la Costa Brava i la de Barcelona, sobretot a la tarda.

Temperatures encara més altes al migdia

Les glaçades seran menys intenses ja a l’interior  després d’un diumenge en què les temperatures ja han pujat arreu. La majoria de mínimes seran més altes i lluny de la costa es mouran entre els 0º i els -4º, mentre que al litoral i moltes zones del prelitoral seran positives, tot i que la sensació també serà de fred.

Les màximes encara pujaran una mica més i a la costa i prelitoral serà fàcil superar els 15º. La majoria de valors al migdia es mouran entre els 12º i els 17º, tot i que a punts de l’interior i al Pirineu seran més baixes.

Pocs canvis importants la resta de la setmana

L’estabilitat dominarà els propers dies, però els termòmetres aniran baixant progressivament a mesura que avanci la setmana. Pel que fa a la inestabilitat, dies enrere semblava que podrien arribar precipitacions de cara al cap de setmana, però aquest extrem és força incert a hores d’ara.