Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La neu i les temperatures baixes seran les protagonistes el proper Nadal.

Arriba un nou episodi de pluges generals i abundants aquest diumenge

Les restes de l’huracà ‘Leslie’ provocaran un temporal que començarà al final del dia per Tarragona i Lleida i s’estendrà arreu fins dilluns

El temps es complica de valent aquest diumenge. Les restes de l’huracà ‘Leslie’, que arriba la matinada del dissabte per Portugal en forma de cicló post-tropical, arribaran a Catalunya en forma de pertorbació que provocarà un temporal de pluja a tot arreu. Una situació ben inèdita al nostre país. Les precipitacions més importants arrencaran a la tarda i vespre per Tarragona i Lleida i escombraran tot el territori fins dilluns. 

De fet, durant el dia ja hi haurà molta nuvolositat en general i cauran xàfecs i alguna tempesta a punts del litoral, prelitoral i nord-est  que localment seran intensos. Serà a partir de la tarda i vespre  quan el vent de llevant i xaloc es reforçarà a la costa i arrencaran precipitacions extenses i abundants per Tarragona i sud de Lleida.   

A partir d’aquí, les pluges aniran avançant de nit i matinada cap al nord-est de Catalunya escombrant tot el territori i les més continuades cauran de nit, matinada i fins a primera hora del dilluns, quan quedarà un dia inestable però amb xàfecs més dispersos.

Un temporal de primera categoria que pot deixar més de 100 l/m2 de forma local en alguns punts amb precipitacions que aniran acompanyades puntualment de tempesta, calamarsa, pedra i fortes ratxes de vent. S’haurà d’anar seguint l’evolució de la situació amb molta atenció. Tot plegat amb ambient poc fresc i màximes entre els 20º i 25º.

Alertes per pluja, vent i mala mar

De cara a aquest temporal, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat diverses alertes. Pel que fa a la pluja, avisa de xàfecs forts durant el dia a la costa i prelitoral de Barcelona i Girona, mentre que a partir de la tarda i vespre aquests avisos s’estenen a tot Lleida i Tarragona i sud de Barcelona, sent les comarques tarragonines les que tenen els avisos de color taronja. 

A més, hi ha un avís per acumulacions d’aigua de més de 100 l/m2 en 24 hores a tot el litoral i prelitoral, comarques de Tarragona, Anoia, Noguera, Pallars Jussà i Alta Ribagorça. També hi ha alerta per vent intens aquest diumenge a Tarragona amb ràfegues que poden assolir els 60 o 70 km/h, així com avisos per mala mar amb onades superiors als 2,5 metres d’altura.

Dilluns segueix el temporal

Les pluges cauran sobretot a la nit i matinada de dilluns i escombraran tot el país de sud-oest a nord-est. Durant el dia, la massa més important de pluja haurà marxat, però quedaran ruixats i tempestes. En total, l’episodi pot deixar molts registres al voltant dels 50 l/m2 i inclús més de 100 l/m2 al litoral i prelitoral.  L’ambient serà de tardor aquest inici de setmana amb temperatures que baixaran més.