Indonèsia torna a patir un desastre natural amb almenys 22 morts

Entre les víctimes hi ha 13 nens i aquesta vegada ha estat un temporal el que ha afectat un país que enguany ja ha patit diversos terratrèmols i un tsunami

La natura no dona treva a Indonèsia. Després dels terribles terratrèmols dels últims mesos i del tsunami, aquesta vegada ha estat un temporal de fortes pluges  el que ha castigat l’oest del país. De moment hi ha almenys 22 morts, entre els quals 13 nens d’una escola, i també hi ha 15 desapareguts.

Els nens formaven part d’un  grup de 29 alumnes que es va veure sorprès per un torrent de fang i aigua molt forta que els va sepultar. Els alumnes són d’una escola islàmica situada a l’àrea de Mandailing Natal, a Sumatra Occidental. La desgràcia va passar a causa del desbordament d’un riu que passa molt a prop del centre. 

No es descarta que la xifra de nens morts augmenti, ja que hi ha un menor desaparegut i es tem que hi hagi més víctimes a sota del fang. A més, segons ha informat el cap de la policia de la regió, en aquesta àrea 12 cases han estat arrossegades per l’aigua  i 9 han patit danys molt importants.

Moltes cases han quedat arrasades per les pluges
Moltes cases han quedat arrasades per les pluges | EFE

 

Es tem per l’augment de la xifra de víctimes

Segons es pot beure en les imatges difoses pels mitjans locals, els equips de rescat treballen sense parar traient fang i retirant les restes d’edificis que s’han esfondrat per rescatar a la gent que ha quedat atrapada, cosa que fa pensar que la xifra de morts augmentarà. Unes tasques que encara són més difícils a causa de l’orografia del país, mentre que també s’està evacuant a la població que s’ha vist afectada pel temporal.

Per ara hi ha 15 desapareguts, però aquest nombre també podria augmentar. També han quedat destruïdes més de 500 cases a les províncies de Sumatra Septentrional i Sumatra Occidental. Les pluges han provocat greus inundacions i despreniments de terra a tota la zona.