Imatge d'una sortida de sol entre núvols a Pineda de Mar

Dissabte de sol i núvols però sense pluja i amb temperatures un pel més altes

Tan sols s’escaparan alguns xàfecs a la cara nord del Pirineu amb una cota de neu força alta. La nuvolositat anirà a més a la tarda per l’arribada d’un front poc actiu diumenge

El temps es calma més aquest dissabte amb un força sol però esmorteït pel pas de bandes de núvols alts i prims. A més, hi haurà alguns núvols baixos a punts del nord-est i no hi haurà tantes boires com els últims dies. El vent, que encara bufarà fins el matí a l’Ebre i l’Empordà, acabarà desapareixent, mentre que les temperatures pujaran una mica.

L’aproximació d’un front que arribarà diumenge farà que els núvols vagin a més d’oest a est durant la segona part del dia. A més, hi haurà nuvolositat més abundant al Pirineu, però sobretot a la seva cara nord, on estarà cobert i no es descarten alguns xàfecs poc importants.

Pel que fa a l'estat del mar, encara estarà revoltat a la Costa Brava, però la situació millorarà després que aquest divendres s'hagin assolit onades de fins a 7 metres d'altura a poques milles de la costa. Tot plegat després de les precipitacions i el fred de les últimes hores que han deixat nevades abundants al Pirineu de Lleida i una nova emblanquina al Montseny.

Temperatures semblants o un pel més altes

Pel que fa a les temperatures, poden pujar una mica més aquest dissabte, tot i que no experimentaran grans canvis i la majoria de màximes es mouran entre els 11º i els 16º, puntualment més altes en trams de la costa. no obstant, quedaran més baixes a zones de l’interior i del Pirineu.

Pel que fa a les mínimes, baixaran més i farà més fred de nit amb noves glaçades tímides en algunes a zones interiors. La majoria de temperatures nocturnes es mouran entre els 5º i els 10º al litoral, però es quedaran entre els 0º i els 5º a la resta. Valors lleugerament sota zero a punts de l’interior i al Pirineu.

Diumenge més ennuvolat però amb poca aigua

De cara a diumenge, ens arriba un front que portarà més nuvolositat arreu, tot i que es trencarà més a la tarda. No obstant, d’aigua ben poca, ja que tan sols esperem alguns ruixats febles o plugims a les comarques de Lleida, interior de Tarragona i Pirineu, sense descartar-ne a altres punts.