Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un diumenge esplèndit per acabar una setmana molt ventosa

Diumenge radiant: arriba el dia més aprofitable del cap de setmana

El sol dominarà amb el permís d’alguns núvols alts i prims i les temperatures es mantindran atípicament molt agradables al migdia

Un diumenge esplèndit per acabar una setmana molt ventosa
Un diumenge esplèndid per acabar una setmana molt ventosa | Xavi Navas

El temps estarà molt tranquil aquest diumenge, 15 de desembre i últim dia del cap de setmana, amb sol que dominarà arreu amb el permís d’alguns núvols alts i prims i temperatures que es mantindran molt agradables al migdia amb valors atípicament alts per l’època. El temporal de vent ja serà definitivament història aquesta jornada.

Pel que fa a l’estat del cel, el sol serà el clar protagonista, tot i que seguiran arribant algunes bandes de núvols alts i prims, especialment al sud del territori. No obstant, seran decoratius i no impediran que el dia sigui ideal per aprofitar a l’aire lliure, sense precipitacions a cap lloc de Catalunya.  A primera hora poden presentar-se algunes boires a la Catalunya Central.

diumenge
Mapa de la previsió per a aquest diumenge | Catalunya Méteo

Les temperatures segueixen atípicament altes

Si ens fixem en les temperatures, seguiran força altes per l’època amb màximes que es continuaran movent entre els 14º i 19º a molts punts del territori, especialment a la costa i l sud de Catalunya. Segurament quedaran més baixes al Pirineu i zones enclotades o elevades de l’interior.

De nit continuarà el fred molt moderat amb glaçades que no s’esperen a pràcticament cap punt del territori fora del Pirineu. A l’interior i prelitoral se situaran les mínimes entre 2º i 7º, mentre que a la costa es mouran de 7º a 13º.

La calma durarà pocs dies

De cara a la propera setmana, sembla que la calma meteorològica es trencarà dimarts amb l’arribada d’una nova borrasca que portaria pluges força generals, tot i que en principi entre febles i moderades sense temporals importants a la vista. La inestabilitat es mantindrà ben bé fins a l’inici del proper cap de setmana amb noves tongades de ruixats. Tot plegat amb una baixada clara de les temperatures que situaria els termòmetres als valors més normals per l’època.