Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Estats Units

Els 15 països amb més immigrants del món

La immigració augmenta pertot arreu, però aquests països són els que encapçalen la llista

Els fluxos d'immigrants varien a través del temps depenent de les necessitats de la població. Per descomptat, aquests fluxos també dependran del que ofereixi cada país a la resta del món. Possibilitats de treball, qualitat de vida o asil, solen ser els grans factors que motiven les persones a traslladar-se d'un país a un altre.

És inevitable que no hi hagi ni un sol país al món amb immigrants, però existeixen unes poques nacions que alberguen un gran percentatge d'aquesta població. Quantitats tan altes que podrien poblar països sencers. En el següent llistat coneixerem als 15 països del món amb més immigrants.


Els 15 països amb més immigrants


Per a construir el següent rànquing de països s'han utilitzat les dades ofertes per l'Informe de les Nacions Unides titulat 'World Population Policies' (en català, Polítiques Mundials de Població).

Les tres dades que oferim per país són: La quantitat d'immigrants, el percentatge d'immigrants respecte a la població del país, i el percentatge respecte a la quantitat mundial d'immigrants.

15. la Xina


Aquest gran país asiàtic inaugura la llista amb 3.986.533 immigrants al seu país. Tenint en compte que és el país amb més habitants del món, no era d'estranyar. Pel que respecta a habitants totals , avança a l'Índia per uns pocs milions d'habitants. Potser en un futur això canvia, tenint en compte les mesures de control de la natalitat que va prendre el país fa ja anys.


Aquesta quantitat d'immigrants representa l'1,8% del total mundial. Així mateix, els immigrants representen en aquest país el 0,3% de la població, el percentatge més baix de la llista. Hem de tenir en compte a més, que en aquestes dades s'ha inclòs a Hong Kong i a Macau.

14. el Pakistan


Aquest país caracteritzat per la conflictivitat, és un dels destins als quals no es recomana viatjar a causa de la seva perillositat. De totes maneres, a causa de la situació sociopolítica en què es troben els països del voltant, moltes persones migren al Pakistan.

La quantitat total d'immigrants és de 4.080.766. De tots aquests, els immigrants en representen un 2,2% de la població del país i un 1,8% de la quantitat mundial d'aquests.


13. Ucraïna


En la nostra tretzena posició trobem Ucraïna. Un país que compta amb 5.151.378 immigrants, un milió més que el Pakistan. Aquests representen un 11,4% de la població del país (una xifra bastant considerable) i un 2,3% de la població mundial d'immigrants.

12. L'Índia


L'Índia és el segon país amb més habitants de la Terra. Té un total de 5.338.486 immigrants. Això li dona un percentatge d'immigrants segons la població del país del 0,4%. És una quantitat bastant baixa si la comparem amb altres països, però és així per la gran població que alberga. Aquesta quantitat d'immigrants representa el 2,3% del total mundial.

11. Itàlia


És un dels països amb més turisme del món i està justificat, però també és un dels que rep més immigrants. Compta amb 5.721.457 immigrants, els quals representen ni més ni menys que el 9,4% de la població del país. Al mateix temps, aquesta quantitat d'immigrants representa el 2,5% del total mundial.


10. Espanya


És el tercer país del món amb més turisme. Supera Itàlia i és el que més va créixer en aquest sector entre el 2015-2016. Alberga 6.466.605 immigrants que representen el 13,8% de la població del país i el 2,8% de la població del país.

Un militar de l'exèrcit espanyol dona instruccions a diversos immigrants que acaben d'arribar a la costa de Ceuta i que encara es troben al mar
Espanya alberga 6.466.605 immigrants | Reuters (ACN)

9. Austràlia


Austràlia, malgrat ser un país allunyat de les zones centrals, a causa de la seva alta qualitat de vida, té una població composta per un 27,7% d'immigrants. Concretament, té 6.468.640 immigrants, els quals representen aproximadament un 2,8% dels immigrants mundials, igual que Espanya.

8. el Canadà


Canadà és un cas similar al d'Austràlia. A causa de la seva bona qualitat de vida, 7.284.069 immigrants estan vivint en aquest acollidor país. Traduït, el 20,7% de la població d'aquesta nació és immigrant. Aquesta quantitat, a nivell mundial, representa el 3,1%.

7. França


França és el país amb més turistes del món i un dels que més immigrants té. Amb una quantitat de 7.439.086 immigrants (molt semblant a la del Canadà), la seva població està composta per un 11,6% d'habitants, representant així el 3,2% de la població mundial d'immigrants.

6. el Regne Unit

 


El Regne Unit presenta 7.804.131 immigrants. Es tracta d'una quantitat una mica superior a la del seu predecessor, però amb un percentatge d'immigrants similar, 12,4%. Aquesta xifra suposa el 3,4% dels immigrants mundials.

Foto del parc aquàtic Liquid Leisure del Regne Unit.
El Regne Unit presenta 7.804.131 immigrants | Google Maps
 

5. Emirats Àrabs Units


Un dels països que molts recordaran pels seus excessos és també el país d'aquesta llista amb el major percentatge d'immigrants a la seva població. Ni més ni menys que un 83,7% dels seus habitants són immigrants. Dit d'una altra manera, el que és estrany és haver nascut allí.

Amb els seus 7.826.981 immigrants, conformen gairebé la totalitat de la població del país i un 3,4% de la quantitat total del món.

4. Aràbia Saudita


Aquest país d'orient presenta 9.360.433 immigrants,  els quals componen el 31,4% de la població. Es tracta d'una xifra bastant alta comparada amb la majoria de països de la nostra llista. Aquests immigrants representen el 3,9% de la immigració mundial.

3. Alemanya


El país germànic se situa al tercer lloc de la nostra llista, ja que acull gairebé 10 milions d'immigrants  (exactament 9.895.244). Aquests conformen l'11,9% de la població del país i el 4,3% del món.

2. Rússia


El país amb més superfície del planeta, també és el segon que més immigrants té. Per a ser exactes, 13.048.064. Aquests representen el 7,7% de la població del país (la qual cosa no és molt si el comparem amb uns altres) i el 4,8% del món.

1. els Estats Units


Si és avui dia la primera potència mundial, ha de ser en part gràcies als seus immigrants, ja que compta amb ni més ni menys que 46.785.090, una quantitat astronòmica que supera amb escreix la dels altres països. Tal quantitat és similar a la població total d'Espanya, per exemple.

Aquesta quantitat immensa d'immigrants provinents en gran manera dels països veïns com Mèxic representen el 14,3% de la població del país i gairebé el 19,8% de la quantitat total de la Terra. Això demostra que el somni Americà és perseguit per moltes persones al voltant del món.

(*) Aquesta notícia s’ha traduït originalment del castellà de la pàgina ‘CarácterUrbano’.