Joan Ollé

Mor de forma sobtada Joan Ollé, polèmic director teatral

L'actor i director, hauria mort d'un infart

Joan Ollé, director i actor català, ha mort aquest dimarts al seu domicili de Barcelona a l'edat 66 anys, tal com ha avançat Catalunya Ràdio. Segons les primeres informacions proporcionades per TV3, Ollé hauria mort de manera sobtada. Nació Digital fa un pas més, i afirma que l'actor ha perdut la vida a causa d'un infart.

Ollé, va ser professor de l'Institut del Teatre des del 1980 i va ser membre de la direcció artística del Teatre Lliure. A més, va ser director dels primers espectacles de Dagoll Dagom i ha estat reconegut per les seves obres i per la seva col·laboració en programes de TV3 i Catalunya Ràdio.

Com a director va encapçalar tota mena d'espectacles i, més endavant, va dirigir actes i esdeveniments, com l’espectacle de presentació de la cultura catalana a la Fira de Frankfurt l'any 2007.

Però la seva carrera i trajectòria professional va fer un gir de 180 graus quan, l'any 2021, quan era docent a l'Insitut del Teatre, va ser acusat d'abús sexual per part de diversos alumnes, encara que Ollé sempre ho va negar. D'aquesta manera, va ser apartat del centre superior públic.

Denúncies d'asstejament sexual

El novembre de 2021, Joan Ollé es va pronunciar per primera vegada en públic sobre les denúncies d'alumnes de l'Institut del Teatre contra la seva persona per presumpte assetjament i maltractaments.

El dramaturg va assegurar que havia estat víctima d'un «linxament públic» i va negar que mai hagués mantingut relació sentimental o sexual amb cap alumne, «ni donat cap paper a canvi de cap favor».

A més, va assegurar que la conclusió de la comissió que va investigar la denúncia presentada per set alumnes era que «no presentava indicis suficients per considerar-ho assetjament sexual». «No hi ha cas ni causa», va declarar Ollé, que va admetre, en canvi, haver «comès l'error gran» de beure a les seves classes, motiu pel qual sí que «acceptaria una sanció administrativa».

Després de la publicació de la investigació del diari Ara sobre presumptes casos d'assetjament a l'Institut del Teatre, que apuntaven, entre altres, a Joan Ollé, el dramaturg va decidir trencar el silenci el mes de novembre de l'any 2021, ja que fins al moment, encara no s'havia pronunciat al respecte.