Imatge d'un dia de pluja

Nova alerta per pluges intenses a 9 comarques a partir d'aquest dimarts a la tarda

S'esperen nous ruixats per aquest dimarts i dimecres

Després d'un dilluns marcat per la pluja en diversos indrets de Catalunya, a partir d'aquest dimarts i fins dimecres tornaran a caure aiguats a bona part del territori. 

Protecció Civil ja ha activat el pla Inuncat davant de fortes precipitacions a les Terres de l'Ebre. En concret, es preveu que les comarques afectades siguin la Ribera d'Ebre, el Montsià, el Baix Ebre i la Terra Alta. També es preveuen pluges a l'Alt Empordà, a la Garrotxa, a la Val d'Aran, al Pla de l'Estany i al Ripollès

També està previst que la pluja descarregui amb força al Pirineu i al Prepirineu aquest dimarts a la tarda. A més, localment, les precipitacions podrien anar acompanyades de tempesta o de pedra o calamarsa. 

Foto del mapa del temps de Catalunya d'aquest dimarts.
Imatge de la previsió per aquest dimarts 30 d'agost a la tarda. | Meteocat 

Pel que fa a demà dimecres, arreu del territori estaran presents els núvols i s'esperen xàfecs durant el matí a les comarques del Pirineu Occidental. Concretament, a la Vall d'Aran, Pallars Sobirà, Pallars JussàAlta Ribagorça, Alt Urgell i a la Cerdanya hi podrien caure calamarses. 

A la Catalunya Central i a Ponent es preveuen tempestes durant el matí. La temperatura generalment i en bona part del territori es mantindrà, tot i que serà més baixa al quadrant nord-est i moderadament més alta a les Terres de l'Ebre i a Ponent. 

Captura del mapa del temps d'aquest dimecres 31 d'agost.
Imatge de la previsió del temps per demà dimecres 31 d'agost. | Meteocat 

Tarda de tempesta a Girona 

També a la tarda de dimecres s'esperen tempestes a 12 comarques, la majoria gironines. Així doncs, es preveuen ruixats intensos a l'Alt Empordà, el Baix Empordà, el Berguedà, el Bages, el Moianès, Osona, la Garrotxa, la Selva, el Gironès, el Pla de l'Estany, el Solsonès i el Ripollès, amb pedregades a diferents indrets. 

D'altra banda, la previsió per les Terres de l'Ebre i del litoral que va des del Barcelonès al Baix Camp és d'un cel ennuvolat. Dimecres a la tarda també podrien caure algunes precipitacions amb menys intensitat que al matí al Pirineu. 

▶️ El vídeo de la setmana