Imatge de pluja caient

Calma estiuenca en l’inici d’una setmana en què els ruixats aniran a més

Els xàfecs de tarda al Pirineu s’aniran estenent a més comarques a partir de dimecres. El proper cap de setmana podria ser més mogut

 

Deixem enrere una setmana marcada per la gota freda que ha portat pluges a Catalunya i aiguats torrencials al sud-est de la península, amb un temporal històric que ha deixat un esgarrifós balanç de 6 morts, inundacions devastadores, entre 400 i 600 l/m² i un paisatge que tardarà a tornar a la normalitat. Aquesta nova setmana començarà molt més tranquil·la amb ambient d’estiu i sol en conjunt, però els xàfecs de tarda aniran a més  a mitjans de setmana i el temps podria ser més mogut de cara al cap de setmana amb temperatures que aniran baixant.

De moment, dilluns serà un dia plàcid de sol tan sols entelat per alguns núvols alts i prims i nuvolades puntuals a l’interior de la meitat nord que poden deixar algun xàfec de tarda. Tot plegat amb un ambient càlid de dia amb regust d’estiu i aquesta situació sembla que es mantindrà també de cara a dimarts. Les nits seran poc fresques i les màximes se situaran entre els 27º i 32º.

Entre dimecres i dijous el temps es complica

El temps es començarà a torçar entre dimecres i dijous, quan l’arribada d’una massa d’aire més freda en altura farà que la inestabilitat vagi a més i els ruixats de tarda s’estenguin pel Pirineu i també per més comarques, especialment de la meitat nord. Alguna tempesta pot ser forta i en alguns punts els xàfecs seran intermitents durant el dia, amb una baixada progressiva de les temperatures que farà que l’ambient sigui més fresc.

Cap de setmana de festes majors amb temps mogut

De cara al proper cap de setmana, en què hi ha grans festes majors com la Mercè a Barcelona, Santa Tecla a Tarragona o la Misericòrdia a Reus, sembla que el temps podria ser més mogut amb ruixats aquí i allà  i temperatures que es mantindrien similars. Un ambient, en definitiva, normal per l’època i de finals d’estiu.  No obstant, encara queden dies i aquest extrem l’haurem d’anar confirmant els propers dies.

Tot plegat a les portes de l’arribada de la tardor, que farà el seu inici de cara al dilluns 23 de setembre i que posarà punt final a un estiu històric pel que fa a les temperatures. Haurem de veure com es comporta la nova estació, que acostuma a ser l’època de l’any més plujosa a casa nostra. 

També et pot interessar...