Imatge d'una sortida de sol a Llafranc, Baix Empordà

Cap de setmana de sol i calor, especialment diumenge a l'interior de Catalunya

El sol serà el clar dominador del cel, amb el permís d'alguns núvols matiners al litoral sud. La temperatura anirà a l'alça amb calor, sobretot, diumenge

Iniciarem un cap de setmana que es presentarà de ple estiu, ideal per anar a la platja o gaudir de l'interior, amb pocs canvis a la vista, llevat de l'ascens de les temperatures i d'algun ruixat de cara el diumenge.

Dissabte serà, doncs, un dia de cel assolellat arreu. Només hi haurà alguns núvols costaners al matí a la Costa Daurada i al Delta de l'Ebre que deixaran el cel poc o mig ennuvolat. Amb el pas de les hores, a partir de mig matí, s'aniran desfent a la vegada que es formaran alguns núvols d'evolució al Pirineu sense pluja.

Diumenge, el pronòstic serà similar, sol a totes les comarques al llarg de la jornada. Al matí, tornaran a formar-se alguns núvols a la costa de Tarragona i al Delta de l'Ebre que aniran minvant de cara al migdia.

Al llarg de la tarda arribaran núvols alts per l'oest de Catalunya i creixeran nuvolades al Pirineu, que seran més compactes cap a la Vall d'Aran i nord del Pallars Sobirà, on podrà caure alguna gotellada al vespre o al final del dia.

Més calor

Durant el cap de setmana les temperatures aniran pujant. Especialment dissabte serà quan notarem un ascens més moderat arreu del territori. Els termòmetres es mouran entre els 30º i 35º de manera generalitzada, si bé a la costa i al Pirineu podran ser una mica més baixes.

Diumenge, les temperatures seran una mica més altes, amb calor sobretot a Ponent i a la Catalunya Central, on podran assolir-se els 37º  o 38º. A la costa, la xafogor també farà que l'ambient sigui calorós.

A les nits també farà més calor, però els termòmetres es mantindran més a ratlla amb ambient força agradable i lleugerament xafogós a la costa. Així doncs, encara es podrà descansar bé, tot i que de les dues nits, la matinada del diumenge serà una mica més pesada.

També et pot interessar...