Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb un agent de la Guàrdia Civil d'esquena i un cercle amb unes mans fent servir un telèfon mòbil

Les 17 aplicacions que hauries d'esborrar com més aviat millor del teu telèfon mòbil

S'ha demostrat que totes aquestes apps contenen un codi maliciós per robar les dades personals dels usuaris

Cal tenir especial cura amb les aplicacions instal·lades al dispositiu. Algunes intenten robar les dades dels usuaris amb l'objectiu que caigui en una estafa en línia. Concretament, s'han detectat un total de 17 apps malicioses.

Aquestes aplicacions contenen un codi maliciós (malware) i, si estan instal·lades al telèfon, les has d'esborrar com més aviat millor. Solen ser aplicacions financeres que poden oferir préstecs personals fins a 20.000 euros.

Compte amb aquest programari maliciós

Des de l'empresa deprogramari d'ESET, han anomenat aquest codi maliciós com SpyLoan. D'aquesta manera, fan referència a la seva funció com a spyware en combinació amb els reclams de préstecs.

Al començament, les aplicacions poden semblar de fiar. De fet, algunes, com GayabaCash, tenen una web que sembla legal. Tot i això, amb ella, busquen que l'usuari accedeixi per recopilar i filtrar dades com la de la targeta de crèdit.

L'avís d'ESET que has de tenir en compte sobre aquestes aplicacions

La companyia d'ESET avisa que "és important tenir en compte que cada instància d'una aplicació SpyLoan en particular es comporta de manera idèntica". Això és degut al seu “idèntic codi subjacent”.

És a dir, quan els usuaris descarreguen una app, experimentaran les mateixes funcions i podran enfrontar-se als mateixos riscos “independentment d'on van obtenir l'aplicació”.

L'empresa afegeix que "no importa si la descàrrega procedeix d'un lloc web sospitós, una botiga d'aplicacions o Google Play". En aquest sentit, “el comportament serà el mateix en tots els casos”.

Aquestes són les 17 aplicacions que roben les teves dades

Les 17 aplicacions que has de desinstal·lar immediatament del teu telèfon per no enfrontar-te a aquest problema són les següents:

      - AA Kredit

      - Amor Cash

      - Cashwow

      - Cartera Grande

      - Credi Bus

      - Easy Credit

      - Easy Cash

      - Guayaba Cash

      - FlashLoan

      - Go Crédito

      - Préstamos de Crédito-Yumicash

      - Préstamos Crédito

      - Préstamo Instantáneo

      - Rápido Crédito

      - 4S Cash

      - True Naira

      - Finupp Lending

Així funcionen les estafes d'aquestes aplicacions

Quan l'usuari instal·la una app SpyLoan, us demanen que accepteu les condicions i concediu permisos per accedir a les vostres dades personals i confidencials. Després, se sol·licita el registre i la verificació de la contrasenya es fa per SMS.

Els formularis de registre seleccionen el codi de país a través del codi present al número de telèfon. Després de verificar el número, els usuaris tenen accés a la funció de sol·licitud de préstecs de l'app.

Per completar aquest procés, l'usuari ha de donar la vostra informació personal (adreça, contacte, ingressos, compte bancari, etc.), així com pujar fotos dels vostres DNI o un selfie. Tot això queda registrat a les aplicacions per procedir amb les estafes.