Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb neu a ciutat i dona amb jaqueta vermella i paraigua i cercle vermell amb mapa de la predicció de dimecres a la tarda

Les 17 comarques de Catalunya on nevarà en les pròximes hores

El Servei Meteorològic de Catalunya ha alertat sobre un episodi de neu en algunes comarques del territori

La predicció meteorològica ha fet un gir complet a Catalunya. Ha estat el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) qui ha emès aquest dilluns un avís en la xarxa social "X" (antic Twitter) per alerta de neu en alguns punts del territori. 

S'ha advertit sobre les condicions climàtiques adverses que s'esperen en les pròximes hores, durant dimecres a la tarda, a partir de les 13:00 hores, fins dijous a la 01:00. Es preveu que la nevada afecti principalment les zones muntanyenques i de l'interior de Catalunya.

En quines comarques de Catalunya nevarà?

Segons Meteocat, el llindar que es pot superar és d'un gruix de 5 cm a cotes superiors a 700 metres. S'espera que a les zones afectades, la cota de neu se situï durant dimecres entorn dels 800 metres. Això sí, "al llarg de la tarda baixarà progressivament fins als 600".

D'acord amb Meteocat, les comarques on s'espera neu durant el dimecres 10 de gener són: Alta Ribagorça, Alt Urgell, Baixa Cerdanya, Ripollès, Berguedà, Lluçanès, Osona, Bages, Pla d'Urgell, Anoia, les Garrigues, Conca de Barberà, Alt Penedès, Garraf, Terra Alta.

Mapa de la predicció meteorològica de Catalunya del miércoles a la tarda
Mapa de la predicció meteorològica de dimecres 10 de gener a la tarda | Meteocat

Parlant de dijous, 11 de gener, i com ja s'ha mencionat, Meteocat preveu que l'episodi de neu s'estengui al llarg del matí. Les comarques seran: Cerdanya, Ripollès, Alt Empordà, Selva, Bages, i Solsonès. El perill és moderat, en una escala de l'1 sobre 6.

Mapa de la predicció meteorològica del jueus 11 de gener al matí
Mapa de la predicció meteorològica de dijous 11 de gener al matí | Meteocat

Una setmana freda amb temperatures molt baixes

A més de la neu, també s'esperen precipitacions notables a partir de dimecres, tot i que la intensitat serà moderada. Així mateix, durant la jornada, la temperatura mínima es notarà a tot el territori, deixant un ambient fred. En alguns punts, aquestes mínimes arribaran fins als - 6 °C, com és el cas de Sort. Dijous, la temperatura mínima baixarà lleugerament, continuant amb un entorn molt fred.