Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de la riera de la Murtra de Creixell

Segueix el temporal de pluja, vent i mar a Catalunya aquest divendres

La zona més afectada serà la de les Terres de l’Ebre, on es poden acumular entre 100 i 200 l/m2, mentre que les pluges podrien pujar fins la costa de Barcelona al llarg del dia

El temps continua molt complicat aquest divendres. La gota freda que afecta tota la zona est de la península ibèrica seguirà deixant precipitacions localment molt intenses a les Terres de l’Ebre i al País Valencià, on es poden acumular entre 100 i 200 l/m2 de forma puntual. Les pluges també afectaran de manera menys intensa la resta de comarques de Tarragona, sud de Lleida, mentre que es podrien intensificar a la tarda més al nord. 

El temporal ja ha deixat quasi 60 l/m2 a les comarques de Girona dijous al matí i porten més de 30 l/m2 a les Terres de l’Ebre. Els models meteorològics discrepen molt sobre què acabarà passant aquest divendres i l’afectació de la pertorbació és de molt mal predir. No obstant, tot sembla indicar que, al llarg del dia, les pluges aniran pujant més al nord i acabaran afectant la resta de comarques de Tarragona i el litoral i prelitoral de Barcelona, localment amb certa intensitat. S’haurà d’anar seguint la situació amb molta atenció.

La resta del país sembla que quedaria força al marge d’aquesta situació, tot i que el vent de gregal bufarà amb ganes a gran part de Catalunya. Divendres de força núvols arreu i un ambient de tardor però sense molta fresca. Màximes entre els 18 i els 23º en general. 

Alerta per fort temporal de pluja, vent i mala mar

Davant d’aquest nou temporal, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat diverses alertes per temps molt complicat. Pel que fa a l’acumulació de pluja, es poden superar els 100 l/m2 a tota la demarcació de Tarragona, si bé l’alerta és de color taronja a les Terres de l’Ebre i part del Baix Camp, on no es descarta que s’assoleixin els 200 l/m2 de forma puntual. 

També hi ha un avís a tot Tarragona, litoral i prelitoral de Barcelona i la Selva per xàfecs localment molt intensos que deixin 20 l/m2 en tan sols mitja hora. Pel que fa al vent, bufarà amb ràfegues d’entre 60 i 80 km/h a molts punts de Catalunya, especialment a la costa a zones elevades. L’avís en aquest sentit afecta tot el país excepte gran part de Girona, Pirineu, Prepirineu i nord de Ponent.  L’alerta és de color taronja al Barcelonès, Baix Llobregat, Garraf, Baix Penedès i Tarragonès.

Pel que fa al temporal marítim, serà molt dur a tot el litoral tarragoní, on es poden assolir onades d’entre 3 i 5 metres d’altura. També hi ha avisos a la costa de Barcelona, però aquí no s’hi esperen onades tan altes. A més, Protecció Civil manté activa l’alerta del Pla Inuncat i la del Pla Ventcat. 

Evolució del temporal

Les pluges poden caure entre la costa de Barcelona i les Terres de l’Ebre, així com gran part de la meitat sud de Catalunya, fins ben bé dissabte, tot i que aniran a menys al llarg del cap de setmana, ja que esperem un temps més tranquil. De fet, diumenge pràcticament hauran desaparegut les precipitacions i el sol guanyarà terreny arreu.