Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Algunes esllavissades i més de 50 l/m2 per la pluja matinal a Girona

Les precipitacions continuades han anat avançant a més zones de Catalunya i a la tarda s’intensificaran a les Terres de l’Ebre

Així queia la pluja aquest matí a Verges
Així queia la pluja aquest matí a Verges | Àngel Galán

 

Aquestes últimes hores han estat passades per aigua a les comarques de Girona. Des de la matinada i durant tot el matí, les precipitacions han estat inclús continuades i acompanyades de tempesta a moltes zones amb registres de més de 50 l/m2  en algunes ocasions. En general no hi ha hagut gaires problemes per les pluges, però hi ha hagut esllavissades puntuals en algunes carreteres secundàries, com ara la que dona accés al Monestir de Sant Pere de Rodes, al Port de la Selva, a l'Alt Empordà.

De fet, molt probablement les esllavissades no han estat causades per les pluges d'avui de forma directe, sinó que porta tants dies plovent que el terreny està molt humit i tou i només falten més precipitacions perquè hi hagi alguns despreniments. Molt de compte en aquest sentit. També rius i rieres van ben plens i hi ha hagut algunes inundacions puntuals.

Les precipitacions han anat avançant en direcció l’interior de Catalunya i comarques de Barcelona, on encara hi plou de forma més dispersa i feble, sense descartar algun xàfec més intens. Al llarg de la jornada, les pluges més destacades arribaran a Tarragona, però sobretot a les Terres de l’Ebre, on es preveuen aiguats a partir de la tarda. Aquestes són algunes de les imatges que ens han deixat les pluges del matí a Girona:

Més de 50 l/m2 a la Costa Brava

Les precipitacions han estat continuades i tan sols hi ha hagut alguns xàfecs o tempestes que han caigut amb força i han deixat 10 l/m2 en tan sols 20 o 30 minuts. Tot i així, s’han acumulat quantitats destacades de pluja i a la Costa Brava s’han superat els 50 l/m2. Aquests són els registres més importants recollits fins aquests matí a les comarques de Girona:

  • Cabanes: 53 l/m2
  • Roses: 45 l/m2
  • Girona: 37 l/m2
  • Castelló d’Empúries: 36 l/m2
  • Anglès: 35 l/m2
  • Portbou: 35 l/m2
  • Sant Pere Pescador: 23 l/m2

Alerta per pluges, vent i mala mar fins demà

A partir d’aquesta tarda, les pluges més destacades es concentraran a les comarques de Tarragona, però especialment de les Terres de l’Ebre, on el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) té activada l’alerta taronja per acumulacions de fins a 100 l/m2 en tot l’episodi. La pluja es reforçarà a la zona a partir de la tarda d’aquest dijous i encara hi ha incertesa si acabarà afectant més punts del país. 

Per ara, a més de l’alerta taronja a l’Ebre, els avisos de color groc per pluja forta i acumulació d’aigua s’estenen per tot Tarragona. S’espera vent de gregal intens, especialment al litoral i prelitoral, així com mala mar. Protecció Civil té actius els plans Inuncat i Ventcat, mentre que la pluja podria visitar de nou gran part de Catalunya divendres. 

Mapa d'avisos per aquest dijous
Mapa d'avisos per aquest dijous | Meteocat

 

Segons indiquen alguns mapes, la pluja de la nit a l’Ebre s’estendria per tot Tarragona amb xàfecs forts i arribaria divendres a gran part de Catalunya. Un extrem, però, que neguen altres models meteorològics. Per tant, aquesta situació ben complicada i difícil de predir al 100% l’haurem d’anar seguint minut a minut per veure què acaba passant. El que sí que sembla segur és que la part més forta del temporal afectarà el nord del País Valencià, on s’esperen aiguats i fins a 200 l/m2.