Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Temporal de pluja al sud de Catalunya però el temps millora el cap de setmana

Les precipitacions podran seguir caient fins dissabte a les comarques de Tarragona i sud de Lleida, principalment, però no seran generals i diumenge les pluges intenses marxaran

El temps continuarà ben mogut aquestes properes hores amb pluges que poden ser molt intenses a les comarques de Tarragona, especialment a les Terres de l’Ebre, on es poden acumular més de 100 l/m2 amb aiguats. No obstant, de cara al cap de setmana la situació millorarà clarament, si bé dissabte encara poden caure precipitacions intenses a tota la zona tarragonina.

Tot i que la situació és de molt mal predir i un petit moviment dels vents pot fer canviar la trajectòria de la borrasca en poques hores, a hores d’ara sembla que les pluges encara cauran amb ganes a Tarragona i sud de Lleida dijous, divendres i la matinada i matí de dissabte, especialment a l’Ebre, podent-se allargar durant gran part del primer dia del cap de setmana.

A la resta de Catalunya, divendres les pluges poden visitar la meitat sud, però dissabte dominarà més el cel mig ennuvolat amb alguns xàfecs menys importants. Tot plegat aniria a la baixa a la tarda, tot i que quedaran alguns ruixats dispersos i aïllats a qualsevol punt, en general poc destacables. Ni molt menys es veurà ploure a tot arreu, però sobretot a punts de l’interior.

De cara a diumenge, sembla que la situació millorarà clarament i el sol dominarà a gran part de Catalunya, si bé hi haurà intervals de núvols passatgers que seran més freqüents a Ponent i a Tarragona. A la tarda poden caure xàfecs al Pirineu i Prepirineu de Lleida, sense descartar-los a més punts de la serralada i del nord de la Catalunya Central.  

Pel que fa a les temperatures, pujaran una mica aquest cap de setmana i moltesmàximes es mouran entre els 19º i els 24º, més baixes a les zones de muntanya. No es descarta que a la costa hi pugui fer xafogor al centre del dia.

Mapes de previsió per aquest cap de setmana
Mapes de previsió per aquest cap de setmana | Catalunya Méteo

 

Tempestes localment fortes a Tarragona

El temps seguirà embolicat fins dissabte a les comarques de Tarragona i sud de Lleida, especialment a les Terres de l’Ebre, on es poden acumular precipitacions encara importants amb tempestes localment fortes i persistents. Tot plegat en un episodi que s’haurà d’anar seguint en cada moment per veure on acaba espetegant la part més intensa de les pluges finalment. De fet, Protecció Civil té activades les alertes del Pla Inuncat i Pla Ventcat.

En aquest sentit, divendres hi ha força avisos a Catalunya per pluja, vent i mala mar, però de cara a dissabte el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) tan sols manté actius avisos per acumulació de pluja de més de 100 l/m2, tempestes fortes i mala mar amb onades de fins a 5 metres d’altura a gran part de les comarques de Tarragona. L’alerta és de color taronja per divendres en aquests punts.

Mapa d'avisos per aquest divendres
Mapa d'avisos per aquest divendres | Meteocat

 

Mapa d'avisos per aquest dissabte
Mapa d'avisos per aquest dissabte | Meteocat

 

Propera setmana més tranquil·la

El temps millorarà diumenge i també de cara a la propera setmana. En general, les precipitacions intenses desapareixeran, tot i que els primers dies quedaran alguns xàfecs de tarda poc importants a punts de l’interior. Pel que fa a les temperatures, baixaran a mesura que avanci la setmana. No obstant, estem a la tardor i les previsions poden canviar a molts dies vista.