Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una sortida de sol a Llafranc, Baix Empordà

Primer cap de setmana d'agost de ple estiu amb sol i calor cada cop més intensa

Moltes màximes es mouran entre els 30º i 35º amb molta xafogor a la costa, on costarà més dormir les properes nits. No es veu pluja per enlloc

El primer cap de setmana d’agost estarà marcat per un temps de ple estiu amb sol i calor cada vegada més intensa i les pertorbacions ben lluny de casa nostra. Tan sols hi haurà alguns xàfecs al Pirineu i l’ambient serà molt càlid però força sense grans extrems, amb xafogor cada vegada més marcada i pesada a la costa.

Les temperatures pujaran cada dia una mica més i divendres ja esperem un ascens amb màximes entre 29º i 34º, si bé a Ponent, vall de l’Ebre i pla de Bages ja es rondaran o superaran lleugerament els 36º. La sensació de xafogor a la costa serà cada vegada més evident.

Serà de cara al cap de setmana quan els termòmetres pujaran encara més i moltes màximes se situaran entre els 30º i 35º, però, especialment diumenge, alguns valors ja assoliran els 37º o, puntualment, els 38º a punts de Ponent, vall de l’Ebre i planes de la Catalunya Central. Un ambient molt calorós però lluny de ser excepcional, amb les onades de calor ben apartades de Catalunya.

A zones del Pirineu i del litoral potser no s’arribi als 30º, però la xafogor a la costa serà molt marcada amb sensacions properes a aquests 38º. De fet, les nits cada vegada seran de més mal dormir en aquesta àrea i al prelitoral amb molts casos de nit tropical al llarg dels propers dies. 

Sol arreu sense xàfecs a pràcticament enlloc

Pel que fa a l’estat del cel, després dels intervals de núvols i algunes gotellades que hem tingut aquesta setmana a molts punts de Catalunya, el sol serà el clar protagonista tant divendres com el cap de setmana. Tan sols s’esperen nuvolades de tarda al Pirineu que poden deixar algun ruixat o tamborinada puntuals, especialment al sector oriental.

Tampoc es descarta que, dissabte al vespre, arribin restes de nuvolades amb algunes gotellades per Ponent i zona dels Ports. Poca cosa tot plegat que no impedirà que els propers dies siguin radiants. Són possibles també alguns núvols baixos matinals en trams de la costa que es dissiparan ràpidament.

Calor intensa fins dimarts

A mig termini, la previsió indica que la calor serà intensa i de canícula fins dimarts de la setmana vinent, però a partir de dimecres viurem un nou descens dels termòmetres amb temperatures més baixes però sense grans conseqüències. Simplement podrem respirar millor amb calor més moderada i xafogor a la baixa a la costa. Seguiran apareixent xàfecs aïllats de tarda al Pirineu, però la pluja queda ben lluny de Catalunya per ara. 

També et pot interessar...