Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Prestacions

Les 2 ajudes que pots demanar encara que cobris el subsidi per majors de 52 anys

La Seguretat Social ofereix dues ajudes compatibles amb aquest subsidi

Per a aquells desocupats de llarga durada que estiguin cobrant actualment el subsidi per a més grans de 52 anys que els concedeix el SEPE, arriben bones notícies. I és que no només del SEPE es poden cobrar certes ajudes en aquesta situació concreta.

Aquesta ajuda es pot compatibilitzar sense cap problema amb un altre tipus de subsidis. En aquest cas, són dos subsidis més que si compleixes amb uns requisits determinats pots cobrar alhora la prestació esmentada per a majors de 52 anys.

Les 2 ajudes que pots sol·licitar

Estem parlant d'unes quantitats que es poden afegir a aquests 451,92 euros mensuals que el SEPE paga a aquells ciutadans que superen l'edat de 52.

Home comptant bitllets
El subsidi del SEPE per a majors de 52 pot ser compartit amb 2 ajudes més | GETTY IMAGES

Aquests dos tipus d'ajudes econòmiques depenen de dos organismes més i cadascú té un procés determinat per a aquesta sol·licitud. A més, s'han de complir unes certes condicions perquè finalment et concedeixin l'ajuda, o en aquest cas un parell més.

Les prestacions no contributives compatibles amb aquest cobrament de l'ajuda per a majors de 52 són l'Ingrés Mínim Vital (IMV) i les Rendes Mínimes d'Inserció. Aquestes pertanyen a cada comunitat autònoma i s'aproven depenent de les administracions autonòmiques.

L'Ingrés Mínim Vital, una de les ajudes que pots sol·licitar

L'Ingrés Mínim Vital es pot sol·licitar a l'Institut Nacional de Seguretat Social (INSS). És una ajuda de la qual ja se'n beneficien actualment al voltant d'1,6 milions d'espanyols.

Un dels requisits és no superar un límit d'ingressos econòmics al mes i aquest va canviant segons la quantitat de membres que estiguin dins de la unitat familiar.

Imatge de l'oficina d'atur
Hi ha dues ajudes compatibles amb l'ajuda del SEPE per a majors de 52 anys | Getty Images

Per exemple, si hi ha un aturat que supera els 52 anys amb dos fills menors a càrrec seu, la situació és la següent. El cas és que l'Institut Nacional de la Seguretat Social marca que per cobrar aquest IMV no pot guanyar més de 30.451,68 euros.

Estem parlant d'una quantitat anual i al mes serien 2545 euros en 12 pagues. Si la normativa es compleix, a aquesta prestació per a majors de 52 se li sumarien 855 euros més al mes pagats per la Seguretat Social. Així, doncs, cada mes s'estaria embutxacant una quantitat superior als 1.300 euros.

Referint-nos a l'IMV, no hi queden els possibles beneficis. I és que el Govern també pagarà un extra a les persones que rebin l'IMV i tinguin un menor a càrrec dels 0 als 18 anys. Estem parlant de pagament complementari.

La Renda Mínima d'Inserció, la segona ajuda a què podries accedir

Pel que fa a la segona de les ajudes que es poden demanar alhora que el subsidi per a més grans de 52 anys és la Renda Mínima d'Inserció, una ajuda que ofereix cada comunitat autònoma a través dels seus serveis socials.

Foto de diversos bitllets de 200 euros i monedes d'1 euro.
La Renda Mínima i l'Ingrés Mínim són ajudes molt sol·licitades pels espanyols | Canva

Aquest tipus de subsidi no marca una quantitat inamovible, sinó que la fixen els diferents governs autonòmics. Per tant, dependrà en gran manera d'on pugui sol·licitar-se quina serà la quantitat a cobrar.

Alhora, si es requereix sol·licitar aquest tipus d'ajuda , és imprescindible complir una sèrie de requisits. En alguns casos, aquests també depenen del que marqui cada comunitat autònoma.

Això sí, hi ha certs aspectes d'aquesta ajuda amb unes condicions comunes per a totes les regions espanyoles. Aquí pots consultar les condicions de la Renda Mínima d'Inserció en el cas de la Comunitat de Madrid.