Loteria

Les 3 novetats de la Loteria de Nadal el 2022 que has de tenir en compte per jugar

El Sorteig de Nadal arriba aquest any amb fins a 3 novetats

L'esperat Sorteig de la Loteria de Nadal compta amb fins a 3 novetats aquest 2022. Els espanyols ja fa setmanes que fan cua a les administracions de loteria per comprar el seu dècim, i és que el Nadal és a tocar. De fet, el 22 de desembre ja és una de les dates més esperades de l'any.

Però, de tant en tant, l'administració també introdueix alguns canvis perquè el sorteig vagi evolucionant. Aquest any s'introdueixen més sèries i més diners en joc i es farà el primer sorteig sense restriccions. Aquests són els principals canvis per a la Loteria de Nadal 2022.

Mes sèries a la venda aquest 2022

Els espanyols cada cop compren més loteria de Nadal i l'any passat alguns números es van esgotar ràpidament. Aquest any, per evitar problemes com aquest, l'administració ha estat previsora i ha introduït un canvi important. S'han posat més sèries a la venda i, per tant, més dècims.

Aquest any la loteria de Nadal passa de 172 a 180 sèries, els dècims de les quals ja estan a la venda des del 5 de juliol. A més a més, aquest canvi va acompanyat d'un augment dels premis que es posaran en joc aquest any. Fins ara se sortejaven 4.800 milions, i aquest any se'n repartiran 5.200 milions.

Un home validant un bitllet de loteria
Aquest any es posen més dècims de Loteria a la venda | CatalunyaDiari

Com cada any, el premi més important és El Gordo, amb 4 milions d'euros a la sèrie (400.000 euros per dècim). El segon premi és de 1.250.000 euros a la sèrie, és a dir, 125.000 euros per dècim. El tercer és de 500.000 euros, és a dir, 50.000 per dècim, i després vénen els premis menors.

Un nou dècim per al Sorteig de 2022

Com cada any, el Sorteig Extraordinari de la Loteria de Nadal 2022 presenta un nou dècim amb una nova imatge. Aquest any ve amb la imatge de la 'La Verge amb el Nen a la Glòria' de Carlo Maratti. Això és important a l'hora de reconèixer el dècim per evitar estafes.

Cada any es denuncien estafes de presumptes venedors de loteria que venen dècims d'anys passats amb la data manipulada. Un truc perquè no t'estafin consisteix a fixar-se en la imatge del dècim. Aquí us adjuntem una imatge perquè us familiaritzeu amb el seu aspecte.

Foto cupó Loteria de Nadal 2022
Així és el dècim de la Loteria de Nadal 2022 | LOTERÍAS Y APUESTAS DEL ESTADO

Compra els teus dècims només als punts de venda oficials o a la web de Loteries i Apostes de l'Estat. Fixa't en la imatge del dècim i en el timbre de l'administració expenedora de la butlleta. També a la numeració i el codi de barres que el converteixen en un dècim únic.

Sorteig sense restriccions

El Sorteig de la Loteria de Nadal 2022 se celebrarà com cada any al Teatro Real de Madrid. L'any passat va ser el primer que es va celebrar després de la pandèmia, tot i que encara hi havia algunes restriccions com l'aforament i la mascareta. Aquest any serà el primer sorteig sense restriccions després de la pandèmia.

Recorda que cada dècim costa 20 euros i que optes a tots els premis recollits al sorteig. Cada dècim té 1 possibilitat entre 100.000 d'obtenir El Gordo, però no et preocupis, perquè hi ha molts altres premis. Aquest any ve amb novetats, però continua sent el mateix sorteig cada any.