Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Imatge de fons d'un porquet guardiola amb una mà ficant una moneda i una altra imatge de dues persones grans assegudes en un sofà mirant papers i dues emoticones, un d'un moneder i un altre d'un tick verd

Les 2 principals novetats amb la paga extra dels pensionistes al juny

A punt de començar el pròxim mes ja són molts els interessats que es preparen per rebre l'extra d'estiu

Amb l'estiu a la cantonada, hi ha pensionistes que ja esperen cobrar la paga extra d'estiu. Aquesta paga extraordinària és la que es cobra al juny i, aquest any, vindrà acompanyada de notables increments gràcies a les pujades de les pensions.

De fet, aquest augment ja es considera històric per a la Seguretat Social. En un context on l'economia suposa un problema per a milions d'espanyols, aquest mes de juny pot comportar un gran alleujament financer.

Les 2 novetats per als pensionistes a la paga extra d'estiu

A causa de l'augment que les pensions han experimentat aquest any, els beneficiaris han de tenir presents les dues novetats que acompanyen la paga extra del pròxim mes de juny.

Increment a les pagues extra de les pensions de jubilació

En primer lloc, cal destacar que aquest 2024 les pensions de jubilació han experimentat un augment del 3,8%. És a dir, els ingressos mensuals dels jubilats han millorat notablement.

Gràcies a això, els beneficiaris poden fer front a les seves despeses quotidianes alhora que millorar-ne la qualitat de vida després de la retirada laboral. Aquesta pujada també quedarà palesa en la paga extraordinària.

Augment de les pensions de viduïtat i la paga extra

Les pensions de viduïtat han augmentat aquest any ni més ni menys que un 6,9%. Això ha estat un buf d'aire fresc per als que compten amb aquest pagament com a única font d'ingressos.

Imatge de fons d'un home gran amb papers a la mà i una altra imatge d'unes mans de persona adulta amb monedes d'euros a la mà
Els augments de les pensions es veuran encara més reflectits a la paga de juny | Gajus, Getty Images Signature

La pujada de la pensió, alhora, també garanteix una major seguretat econòmica per a aquests pensionistes. I, novament, es veu traduïda en un increment de la paga extra d'estiu.

La paga extra d'estiu, un alleugeriment per als pensionistes

En aquest context, els pensionistes ja tenen present que, el pròxim pagament, coincideix amb la coneguda com a paga extra d'estiu, que es veurà incrementada a causa d'aquest augment de les pensions segons cada cas.

Amb les vacances ja al cap, aquesta pujada, unida al doble cobrament de la pensió de forma extraordinària, pot marcar la diferència a la butxaca dels pensionistes. Així, podreu gaudir d'una millor qualitat de vida durant els pròxims mesos.

Per part seva, és important tenir en compte que no tots la rebran. Els beneficiaris de pensions no contributives i els qui van decidir prorratejar la pensió mes a mes no comptaran amb aquest dret de la Seguretat Social.