Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer plano del personaje

2022, un any perillós: 5 profecies de Nostradamus per al nou any

L'endeví va pronosticar una guerra climàtica, un gran terratrèmol, la mort d'un líder i el setge d'una capital europea

El panorama apocalíptic mundial que s'ha viscut en els darrers anys es podria allargar. El vident més famós de tots els temps, Nostradamus, va predir diverses desgràcies de cara al 2022. «Grans calamitats de sang i gana», comença la quartilla.

Les profecies de Nostradamus han esdevingut tot un clàssic per al canvi d'any. Fins i tot, es va especular que l'astrònom havia endevinat l'arribada de la pandèmia. Els experts han interpretat els seus textos i han extret una sèrie de prediccions de cara a l'any 2022.

Els vaticinis es troben recollits al llibre 'Profecías', escrit el 1555. Els seus auguris arriben fins a l'any 3797, així que n'hi ha per estona. Aquestes són les 5 profecies de Nostradamus per al 2022.

Guerra i migracions

«Grans calamitats de sang i gana, apareixeran set vegades a la platja marina, fams sense fi, llocs capturats, captivitat». Així arrenca la predicció de Nostradamus a la desena quartilla de la III centúria, corresponent a l'any 2022.

Els experts interpreten aquests versos com el vaticí d'un període de fam que es multiplicarà l'any que ve a causa de conflictes d'armes, fet que provocarà grans migracions. Els que fugin de les guerres solcaran set vegades els mars i aquells que no morin seran empresonats.

Guerra climàtica

«Sota el clima babilònic oposat, gran serà sense vessament». Els experts en els seus textos assenyalen aquests críptics versos com l'anunci d'una guerra climàtica que esclatarà el 2022. Podria passar per la manca de recursos en un país, que aleshores n'atacaria un altre per garantir la subsistència.

Muntatge amb foto del personatge i sequera
El canvi climàtic produirà manca de recursos, segons el profeta | Cedida

La predicció de Nostradamus assenyala que els recursos escassejaran a causa del canvi climàtic. Això produirà escassetat en alguns punts del planeta i els éssers humans s'enfrontaran. Així anticipa el que d'alguna manera ja fa temps que està en marxa.

La caiguda de la Unió Europea

«Temples sagrats del temps romà rebutjaran els fonaments de la seva fundació». Amb aquesta frase, Nostradamus estaria vaticinant la fi d'Europa tal com va ser concebuda als seus orígens. El Brèxit seria l'inici de la seva decadència, que culminaria el 2022 amb el col·lapse total.

Els versos de Nostradamus fan referència al Tractat de Roma, ratificat el 1957 com l'origen de la construcció europea. El vident observa la decadència de la Unió i el seu col·lapse definitiu. En el context actual podria venir pel conflicte d'una sèrie de països.

El setge d'una ciutat

«Al voltant de la Gran Ciutat hi haurà soldats allotjats a camps i suburbis». En aquests versos, el profeta estaria premonitzant el setge de París. Tot i això, no detalla les raons per les quals la ciutat estaria tancada ni l'abast del succés.

Muntatge
Segons Nostradamus, París serà assetjada l'any 2022 | La Notícia Digital

Una explicació podria ser que la capital francesa quedi novament paralitzada, potser per un rebrot de la pandèmia. En el pitjor dels casos, per una amenaça terrorista que obligui a tancar els accessos a la ciutat. Amb tot, es tracta d'un futur pessimista.

La mort d'un gran líder

«La mort sobtada del primer personatge serà canviat i en posaran un altre al seu regne». El profeta fa referència clarament a la mort d'un gran líder polític el 2022. Els experts a Nostradamus s'aventuren, fins i tot, a donar un nom.

Primer pla del personatge
Kim-Jong Un podria tenir els dies comptats, segons la predicció | Cedida

Segons algunes veus, Nostradamus va predir la mort de Kim-Jong Un, el mandatari de Corea del Nord. Seria víctima d'un accident inesperat i, segons la predicció, la seva successió està assegurada i en posaran un altre al seu lloc.

Nostradamus i l'any 2021

Les prediccions de Nostradamus per al 2022 poden espantar. Caldrà esperar per saber si passaran de debò, però sí que es pot veure si el que va predir per al 2021 s'ha complert. Amb tot, el vident francès té tants fans com detractors.

En primer lloc, va vaticinar l'arribada d'un meteorit letal, cosa que coincideix amb el que va passar molt a prop de la Terra fa tot just algunes setmanes. També va advertir sobre una apocalipsi zombie o una cosa semblant, que molts relacionen amb la pandèmia de la COVID-19.

Hi havia una predicció encara més inquietant sobre la implantació de xips al cervell. Els amants de la conspiració hi veuen una confirmació del costat fosc de les vacunes. També la fam que va predir podria estar vinculada a la crisi econòmica actual.

Una tempesta solar, el canvi climàtic, un terratrèmol a Califòrnia i una guerra amb una gran inestabilitat ideològica. Aquestes van ser algunes de les prediccions de Nostradamus per al 2021. S'han complert?

Vídeo del dia: Nadal perilla