Dos adultos y dos niños en su casa

El nou ajut a Espanya si tens fills: la quantitat i com demanar-lo

El govern espanyol anuncia una nova ajuda per a famílies amb dificultats econòmiques greus

Les famílies espanyoles amb dificultats econòmiques greus podrien rebre un ajut extraordinari que acaba de publicar el govern. La idea principal és proporcionar una quantia de 100 euros per fill a càrrec. Una mesura que es podria aplicar aviat i que podria modificar-se en algunes comunitats autònomes.

Aquest ajut per fill a càrrec s'emmarca fora del projecte de Llei de l'Ingrés Mínim Vital. Amb tot, la Seguretat Social ha publicat un avís a les famílies sobre aquest tipus de bo familiar i sembla que s'inclourà als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) de l'any 2022. 

Es tracta d'una mesura dirigida a famílies o persones amb uns ingressos econòmics baixos o limitats.

Pedro Sánchez a l'audiència real a Mallorca el 3 d'agost del 2021
El nou ajut de 100 euros del govern espanyol de Pedro Sánchez ja és un fet | GTRES
 
El govern espanyol ja ha anunciat l'aplicació de la mesura i es gestionarà des de la Seguretat Social. Es tracta d'un gest de suport a les famílies en situació de vulnerabilitat econòmica que té com a objectiu reduir el risc de pobresa infantil al nostre país. 

Condicions per accedir a l'ajut de 100 euros

Les condicions principals per accedir a l'ajut són principalment econòmiques i l'edat dels fills. Les persones que siguin beneficiàries de l'Ingrés Mínim Vital (IMV) podran rebre aquest bo. Per tant, serà indispensable complir-ne els requisits propis.

Al seu torn, aquelles persones que no rebin l'ingrés mínim, però estiguin en una situació de vulnerabilitat econòmica també hi tindran accés. Ho faran segons els guanys anuals i la conformació del nucli familiar.

Mà ficant cent euros a la butxaca
El nou ajut de 100 euros per fill estarà destinat a persones amb dificultats econòmiques| La Notícia Digital
 

Alhora, les famílies amb dos adults i un infant hauran de tenir uns ingressos de 27.000 euros anuals com a màxim per poder sol·licitar-lo. Si el nombre de fills augmenta a dos, el màxim d'ingressos serà de 32.100 euros anuals.

Les famílies monoparentals amb un infant a càrrec i amb ingressos de fins a 25.700 euros també hi podran accedir. Si hi ha dos fills, els ingressos màxims arribarien fins a 30.800 euros. La quantia per fill a càrrec depèn de l'edat dels infants.

Per infants de 0 a 3 anys, l'ajuda econòmica és de 100 euros, en cas de rebre la quantia màxima d'aquest tipus d'ajuda. Al seu torn, per infants de 3 a 6 anys, l'ajuda és de 70 euros i de 6 a 18 anys, de 40 euros.

Com sol·licitar l'ajut de 100 euros per infant a càrrec

Totes aquelles famílies que compleixin els requisits previs poden demanar l'ajut mitjançant la pàgina de l'Agència Tributària, a partir del model 140. Es pot presentar de manera telefònica, en línia o presencial en alguna delegació o administració de l'Agència Tributària.

Ara per ara, es tracta d'un ajut econòmic anunciat pel govern espanyol. Només han publicat els requisits i la quantia a rebre per infant i edat.

Una Oficina d'Ocupació de la Comunitat de Madrid
El govern espanyol treu un nou ajut per a persones amb un fill a càrrec i en mala situació econòmica | EuropaPress
 

Quan s'aprovin els Pressupostos Generals de 2022, es podrà saber tots els detalls de requisits i accés a l'ajut.

 

Tot plegat, es tracta d'una altra mesura del govern de Pedro Sánchez que té l'objectiu de reforçar l'IMV. Així podrà arribar a un nombre més gran de persones amb necessitats econòmiques en els pròxims anys a Espanya.