Imatge d'una sortida de sol a Llafranc, Baix Empordà

Dijous amb alguns ruixats nocturns a la costa i un temps més assolellat durant el dia

En alguns municipis s’esperen pocs canvis aquest dijous, però en d’altres augmentarà l’estabilitat i millorarà el temps, tot acompanyat amb un ascens dels termòmetres

Aquest dimecres encara hi ha hagut alguns ruixats que han afectat, sobretot, punts del sud i oest de Catalunya, amb nuvolositat abundant a la tarda Tot i això, durant el dijous, les possibilitats de precipitació durant la nit es mantindran, mentre que durant el dia el panorama es presentarà majoritàriament assolellat.

Durant la matinada d’aquest dijous, a la meitat sud del litoral i del prelitoral, sobretot al Camp de Tarragona i al Delta de l’Ebre, és possible que hi puguin haver alguns xàfecs locals, sobtats i forts. Així ho informa el Servei Meteorològic de Catalunya amb una alerta per pluja. Els models meteorològics no s'acaben de posar del tot d'acord, però es tractarien de ruixats que, en cas que es produïssin, acumularien quantitats importants de precipitació en molta poca estona. A més, la pluja seria molt local, afectant algunes zones, mentre que a poca distància la situació seria molt més tranquil·la. 

 

A partir d’aquí, els núvols presents en aquest sector, així com a punts de la depressió Central i al prelitoral sud, no acabaran de marxar fins a mig matí. A la resta del territori, el cel serè s’imposarà, amb pocs núvols a la vista. Només a la tarda, en alguns sectors de muntanya del Pirineu, del Prepirineu i, de manera més anecdòtica, al prelitoral, podran formar-se alguns núvols inofensius que deixaran el cel poc ennuvolat.

Temperatures en augment

Aquest dimecres, sobretot durant el matí, s’ha notat la refrescada que anunciàvem, amb una nit que s’ha mantingut fins i tot fresca a l’interior i molt suportable al litoral. Aquesta propera matinada de dijous, tornarem a gaudir d’un ambient molt semblant, amb temperatures agradables al litoral, tot i que seran un pèl més altes, mentre que a l’interior es mantindran similars.

Les màximes, en canvi, si que experimentaran un lleuger ascens arreu. Els termòmetres pujaran fins als 25º i 30º al Pirineu i al Prepirineu, i entre els 28º i 33º a la resta. Així doncs, la calor encara es mantindrà a ratlla, i també la xafogor a les poblacions costaneres. D’aquesta manera, un dia més seguirem amb uns valors de temperatura que seran lleugerament més baixos pels quals tocaria per a l’època de l’any.

Alguns canvis a finals de setmana i temperatures en ascens

Pels pròxims dies, la tendència és que la temperatura a poc a poc vagi pujant, situant-se, de cara el cap de setmana, amb una temperatura més pròpia per l’agost. Els termòmetres se situaran a l’entorn 28º i 33º al litoral i al Pirineu, mentre que a la resta es quedaran entre els 31º i 36º, sent les més altes a Ponent. El temps es mantindrà assolellat, amb pocs canvis significatius, llevat del diumenge, on sembla que arribarà pluja al Pirineu durant la tarda, amb alguna tempesta local.

També et pot interessar...