Els Mossos creuen que hauria d'existir un mètode per utilitzar el mòbil al volant sense perill

Asseguren que sancionar el seu ús no fa que els conductors el deixin de fer servir

Utilitzar el mòbil al volant és el principal motiu de distracció a la carretera
Utilitzar el mòbil al volant és el principal motiu de distracció a la carretera | Cedida

Els Mossos d'Esquadra creuen que hauria d'existir un mètode per utilitzar el mòbil al cotxe sense perill. Segons 'Cadena Ser' proposen un sistema d'enginyeria que signifiqués una gran inversió en seguretat als cotxes que permetés fer servir aquest dispositiu . Asseguren que s'ha convertit en un greu problema i que prohibir-lo no és la solució perquè s'ha comprovat que la sanció que suposa utilitzar-lo no ha evitat que els conductors el facin servir mentre condueixen.

Segons el cos, utilitzar el mòbil conduint suposa una gran pèrdua d'atenció a la carretera. Concretament, desbloquejar el mòbil a km/h costa quasi 70 metres sense mirar la via. Marcar un número de telèfon anant a 80 significa circular sense atenció al voltant de 200 metres. Enviar un missatge, en el mateix cas, suposaria recórrer 400 metres i 24 segons sense mirar.

El sistema del futur

El cap de l'Àrea Central d'Investigació d'Accidents de Trànsit, Francisco Cermeron té clar que la investigació en seguretat als cotxes ha de ser per aconseguir interactuar amb el mòbil sense tocar-lo, ni mirar-lo, perquè desaparèixer no ho farà. «És una necessitat de les persones i la qüestió és com fer-ho sense que la persona es distregui», apunta el responsable.

Cermeron assegura que es tracta del gran invent del futur, després dels frens ABS, els controls d'estabilitat o el control a distància. El responsable dels Mossos creu també que s'hauria d'invertir en sistemes pensats a combatre la fatiga en el conductor, amb detectors de moviments erràtics. També recomanen canviar els vehicles amb mal estat per garantir que es mantenen els estàndards de seguretat.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari