L'Associació TransEines camina per tot Catalunya com a teràpia a les addiccions

Caminaran un total de 800 quilòmetres, i en el seu recorregut faran xerrades de conscienciació als pobles per on passin

TransEines
TransEines ha començat avui dimecres el seu recorregut des de Vielha | TransEines

'TransEines.cat' és un centre de Sant Cugat, al Vallès Occidental, que es dedica a ajudar a joves amb drogodependències, per tal de superar-les a través de l'esport. Avui dimecres, el grup de joves ha iniciat una part de la seva teràpia: una ruta a peu per arreu de Catalunya.

Aquesta activitat, que se celebra per segona vegada, aposta per l'esport com a ajuda per superar la drogodependència entre els joves. A més, tal com anuncien des de la mateixa Associació, «en ser una activitat col·lectiva, també afavoreix el procés de socialització, la cooperació en un grup, la integració social [...] i l'adquisició de nous valors personals».

Anna Guerid, una de les monitores de l'expedició, ha explicat al diari 'Ara' que ella també va patir drogoaddicció quan era jove, però gràcies a aquest projecte, va rebre l'alta en la ruta de l'anterior edició. «Per a mi és un honor i tot un repte intentar que ningú més passi pel qual he passat jo».

Teràpia per als joves i conscienciació arreu de Catalunya

En total, els joves recorren 800 quilòmetres a peu durant un mes, fent etapes d'una mitjana de 30 quilòmetres per dia. Es tracta d'una part de la seva teràpia per a deixar de banda les addiccions que pateixen. Aquest any 2019, han iniciat el recorregut des de Vielha (Vall D'Aran), i passaran per ciutats com Sort, Ripoll, Vic, Torelló i Vilafranca del Penedès, fins a acabar en la Sénia, havent-se aturat prèviament en un total de 23 municipis. A més, per totes les localitats on facin parada, realitzaran xerrades de sensibilització durant les tardes.

Acompanyats sempre per un equip de suport, tots els participants en el projecte compaginen la ruta amb altres activitats. Poden escriure un diari personal, per a treballar les seves emocions i valors, com ara la superació.

TransEines
Des de l'associació, aposten per l'esport com una eina per sortir de l'addicció a les drogues | Twitter (@cugatmedia)

 

«L'esport és una de les moltes sortides que té la drogoaddicció»

Àlex Florensa, director del centre Eines i impulsor d'aquesta expedició, ha explicat la seva experiència personal: De jove va patir una addicció a l'alcohol i la cocaïna. Després de superar-la, va voler formar-se com a terapeuta i psicòleg clínic, per tal d'ajudar a més joves que, com ell, puguin patir aquesta malaltia.

Florensa explica que el que més el va ajudar a superar les seves addiccions va ser l'esport, i és per aquest motiu que va decidir impulsar l'expedició d'Eines arreu de Catalunya. «L'esport em feia tenir menys ansietat i m'ajudava a no pensar en el consum». Tot i això, explica que no és l'única sortida a l'addicció, sinó que és una de moltes: «És un camí més en el qual les endorfines que segregues et fan sentir millor».

Per últim, Florensa ha volgut remarcar que és molt important canviar la visió social que es té de les drogodependències: «S'associen al vici, però és una malaltia». El director d'Eines ha volgut donar molta importància al fet de visibilitzar i donar suport a les persones que pateixen addiccions: «Sempre estaré agraït a qui em va tractar, tothom mereix l'oportunitat de tornar a començar de zero».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari