Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una sortida de sol a Llafranc, Baix Empordà

Adeu a la gota freda: torna la calma a partir d’aquest dijous

El sol dominarà a gran part del territori i deixarem enrere el fort temporal. La nit serà més fresca però de dia pujaran els termòmetres

El temps torna a tranquil·litzar-se a partir d’aquest dijous  després de la forta llevantada que ha deixat aiguats torrencials amb efectes catastròfics aquestes últimes hores amb un balanç tràgic pel que fa als danys personals. El sol dominarà en general amb algunes excepcions i els ruixats desapareixen,  tret de la cara nord del Pirineu.    

Pel que fa a l’estat del cel, el sol dominarà en conjunt, però de matinada i a primera hora poden quedar núvols baixos a prop del litoral sense descartar algun ruixat molt aïllat, així com en planes i fondalades interiors que tendiran a desfer-se. No obstant, al nord-est de Catalunya no acabaran de marxar aquests núvols i el dia serà variable. L’excepció la trobarem a la cara nord del Pirineu, on les nuvolades aniran a més i cauran ruixats a la tarda. 

Pel que fa al vent, bufarà entre fluix i moderat arreu de component oest o nord-oest, mentre que a les Terres de l’Ebre, sud del Camp de Tarragona i Alt Empordà manxaran el mestral i la tramuntana  sense descartar algun cop fort. El temporal de mar encara continuarà a la costa, però anirà a la baixa. 

Més abrigats de nit, més bonança de dia

Si ens fixem en les temperatures, la propera nit serà clarament més fresca o freda arreu i tocarà abrigar-se més si sortim de casa a primera hora del matí. Les mínimes es mouran entre els 10º i 15 al litoral, de 5º a 10º al prelitoral, entre 3º i 8º a l’interior i de -1º a 4º al Pirineu.

En canvi, de dia les temperatures pujaran una mica més gràcies a la presència de més sol. D’aquesta manera, les màximes se situaran entre els 18º i 23º en general, però quedaran per sota dels 20º al Pirineu amb ambient fresc tota la jornada.

Calma la resta de la setmana

Pel que fa a la resta de la setmana, el temps tranquil i la calma dominaran  el sol com a protagonista en conjunt i sense pluges. Les temperatures pujaran més de dia amb un ambient agradable, però les nits continuaran sent fresques o fredes amb ambient de tardor.

També et pot interessar...