Paletes treballant

Les 24 professions que necessiten milers de treballadors pels pròxims anys

Així s'ha determinat al Fòrum Econòmic Mundial

El problema de l'atur a Espanya és un dels temes recurrents des de fa anys. Tot i això, ara, ha sortit a la llum un nou informe per al Fòrum Econòmic Mundial que obre de nou la discussió.

En aquest sentit, s'ha demostrat que Espanya està al capdavant d'Europa en demanda de feina clau sense cobrir. Així ha quedat palès als debats de Davos (Suïssa, a partir d'un estudi que no deixa cap dubte.

A més, cal posar èmfasi que hi ha determinades professions on cal molt personal. En concret, en 24, necessiten més de 2 milions de treballadors, cosa que s'hauria de posar remei de cara al futur.

Aquest és l'estudi que denuncia la manca de treballadors a Espanya

L'estudi que s'ha presentat i on es recullen aquestes dades és: «Empleos del mañana: Sociales y Verdes para construir economías inclusivas y sostenibles». En aquest, s'hi fa un llistat de les feines que calen cobrir.

Així mateix, a l'estudi s'explica que Espanya preveu 2,5 milions de treballadors més en determinats llocs de treball. Sobretot, repartits en 24 professions clau que cal conèixer per avançar.

Aquest problema s'hauria de solucionar per 2030

Actualment, hi ha una bretxa entre els llocs de treball socials i verds en gairebé totes les economies i el nombre de llocs de treball (també socials i verds) que poden ser el motor que ajudi els països de cara al futur. En concret, per aconseguir les aspiracions d'inclusió i reducció d'emissions quan s'arribi a 2030. Aquesta bretxa s'ha qualificat de «necessitat insatisfeta», i a Espanya encara és més evident que en altres països veïns de la Unió Europea.

Quines característiques tenen aquestes professions

Abans de conèixer quines són les 24 professions on calen més de 2 milions de treballadors, cal saber una mica més sobre elles. Aquestes es consideren necessàries per avançar cap al capitalisme modern. A més, també són la clau per aconseguir aquest capitalisme inclusiu i en lluita contra el canvi climàtic, un dels temes que més preocupa els líders mundials.

Camió d'escombraries
Pots trobar aquesta informació a l'estudi «Empleos del mañana: Sociales y Verdes para construir economías inclusivas y sostenibles». | ACN

Dins d'aquestes hi ha des de personal sanitari fins a gestors de serveis professionals. També cal personal d'educació, agricultors o enginyers. És a dir, és un gran ventall que cal cobrir de forma gairebé immediata.

Les 24 professions que necessiten treballadors a Espanya

A continuació, pots veure quines són les 24 professions que necessiten 2,5 milions de treballadors a Espanya:

 1. Guarderies, mestres i auxiliars;
 2. Cures, residències i centres de salut;
 3. Infermeria i obstetrícia;
 4. Altres professionals de la salut;
 5. Treballadors socials;
 6. Gestors de serveis professionals;
 7. Professors de formació professional;
 8. Professors universitaris i d'educació superior;
 9. Professors de primària i secundària;
 10. Altres professionals de la docència;
 11. Metges;
 12. Tècnics mèdics i farmacèutics;
 13. Agricultura, boscos, pesca i construcció;
 14. Consultors de boscos i agricultura i tècnics en ciència;
 15. Treballadors d'obres mediambientals;
 16. Gestors de producció en agricultura, silvicultura;
 17. Professionals de ciències físiques i de la terra;
 18. Arquitectes paisatgistes;
 19. Treballadors de recollida de residus i escombraries;
 20. Protecció del medi ambient;
 21. Tècnics d'urbanisme;
 22. Enginyers ambientals, civils i químics;
 23. Miners, picapedrers i administradors de mines;
 24. Etc.
Metge
L'assistència sanitària, l'educació i l'atenció són professions clau. | GETTY IMAGES

Són 3 les institucions socials fonamentals

Un cop vistes les professions principals, al fòrum també s'ha insistit que són tres les institucions socials fonamentals: educació, assistència sanitària i atenció.

La raó és que totes conformen un bloc clau perquè les persones es desenvolupin, participin en la societat i puguin crear un progrés econòmic. D'aquesta manera, s'obté mobilitat tant social com econòmica perquè les persones millorin la seva economia durant diverses generacions.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp