Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb un agent de la Guàrdia Civil de trànsit amb un conductor dins d'un cotxe vermell, una mà amb diversos bitllets d'euro i el logotip de la DGT

Les 26 multes de la DGT que no permeten pagar amb descompte

Les infraccions molt greus no gaudeixen del descompte del 50% per pagament immediat. Hauràs d'anar amb compte

Si ets conductor, ja sabràs que les sancions compten amb un 50% de descompte en cas de pagar aviat. No obstant això, has de saber que no són totes, ja que n'hi ha algunes que no tenen aquesta reducció.

En cas que no hagis de recórrer la multa pots fer dues coses. D'una banda, la pots ignorar i, de l'altra, pagar-la com més aviat millor. En el primer cas, et retiraran els diners del compte bancari en algun moment.

Al segon, pots veure reduït l'import un 50% quan la paguis. Això passa si l'abones abans dels 20 dies naturals des de la data en què la vas rebre. No obstant això, n'hi ha algunes amb les que no et podràs lliurar.

Les infraccions molt greus no tenen descompte

El pagament aviat no és una cosa del que gaudeixin totes les sancions. Les considerades com a molt greus suposen una excepció. Dins la Llei sobre trànsit, circulació de vehicles de motor i seguretat viària, s'estableix que si la infracció és lleu (amb import de fins a 100 euros) o greu (de fins a 500 euros), es pot gaudir d'aquest mètode.

En cas que la infracció sigui considerada molt greu, no hi haurà descompte, per la qual cosa caldrà pagar la totalitat de l'import, sense importar quan ho facis. Pren-ne nota!

Aquestes són algunes de les 26 multes de la DGT que no tenen descompte

Dins l'article 77 de la llei esmentada s'estableixen aquelles conductes considerades com a molt greus. És a dir, les sancions que no gaudiran de descompte de cap forma.

En total són 26 tipus i, en cas de cometre'n qualsevol, la sanció partirà dels 500 euros. Algunes de les que estan incloses són les següents:

- Sanció per conducció temerària.

- Circular en sentit contrari al que s'estableixi a la via.

- Superar la velocitat permesa per sobre dels 40 i 70 km/hora.

- Conduir sota els efectes de l'alcohol o amb presència de drogues a l'organisme.

- Participar en curses i competicions de vehicles no autoritzats per les autoritats.

- Conduir amb vehicles amb inhibidors de radars o cinemòmetres instal·lats.

- Conduir sense tenir el permís o la llicència de conducció que correspongui.

- Llençar a la via o als voltants de la mateixa objectes que puguin causar accidents o incendis.

- Circular amb un vehicle la càrrega del qual hagi caigut a la via a causa del seu mal condicionament, creant un perill greu per a la resta dels usuaris.