Muntatge amb persones comprant a supermercat i cercle vermell amb persona sostenint moneder i bitllets d'euro

La data en què podràs demanar l'ajuda de fins a 220€ per comprar menjar

Des del Gobierno han anunciat una nova ajuda orientada a les famílies més vulnerables perquè puguin fer la compra

Fer la compra és molt més car que fa només un any. Aliments bàsics, com l'oli d'oliva, n'han disparat el preu. Per aquest motiu, cada cop són més les famílies que tenen dificultats en anar al supermercat.

Aquesta pujada dels preus, present en els productes més bàsics, ha aconseguit que siguin molts els que renuncien a diversos aliments. Alguns, com la carn, l'arròs o els llegums, així com les fruites i verdures, n'han multiplicat el preu en mesos.

Targeta Moneder, la nova ajuda del Gobierno, a partir de l'abril

Per aquest motiu, una de les mesures que ha decidit prendre al Gobierno ha estat la creació d'una Targeta Moneder. Es tracta d'un ajut que, tot i que ja s'ha anunciat, no serà vigent fins al mes d'abril, tot i que no s'ha especificat quin dia concret.

L'ajut es lliurarà a través de la Creu Roja i, en principi, durarà fins a finals d'any. La targeta serà finançada amb fons europeus i pretén ajudar les famílies més vulnerables perquè puguin fer la compra necessària al seu dia a dia.

Quant al funcionament, la Targeta Moneder es podrà bescanviar als supermercats a canvi dels productes que s'elegeixin. Sobretot, hi seran molt presents els d'alimentació i d'higiene.

Segons les necessitats de cadascú, es pot recarregar per un mes, dos o tres mesos. Així mateix, es pot mantenir fins a un màxim d'un any.

Qui es pot beneficiar d'aquesta ajuda

La Targeta Moneder està orientada a aquelles famílies vulnerables i amb fills en situació de pobresa extrema. És a dir, les que tinguin uns ingressos inferiors al 40 % de la renda mitjana d'Espanya, és a dir, que no superin els 6.725 € l'any.

De manera general, es calcula que hi podran accedir unes 10.000 famílies que compleixin aquestes condicions. De moment, ja són molts els que es pregunten com funciona i quina quantitat es rebrà, cosa que canvia segons diversos factors. Els qui la sol·licitin, per la seva banda, no han de ser els pares.

Per contra, també les poden sol·licitar altres familiars, com avis o oncles o qualsevol altre membre major d'edat, que estigui a càrrec dels nens menors.

La quantitat de diners d'aquesta nova ajuda

Cal destacar que no totes les famílies vulnerables rebran la mateixa quantitat de diners per aquesta ajuda. En aquest sentit, la quantia dependrà dels membres de la família, com s'indica a la taula següent:

Quanties de la Targeta Moneder del Gobierno

Membres de la famíliaEuros
Un adult amb un menor130 euros al mes
Un adult amb dos menors160 euros al mes
Quatre membres190 euros al mes
Cinc membres o més220 euros al mes